Drilltroppen i Garden dimitterer i midten av august. Mens musikktroppen fortsetter sin normale tjeneste frem til dimittering,  overføres drilltroppen nå til vakttjeneste. Dette har falt mange tungt for brystet, blant dem er leder i Huseby skoles musikkorps, Boye Wangensten Berge. Da nyheten spredte seg som ild i tørt gress i går, var han raskt ute med å lage et opprop mot nedleggelse av 3, Gardekompanis normale tjeneste for årets kontingent. Oppropet har  engasjert mange og har samlet over 2100 underskrifter siden det ble lagt ut i går, 1. juni.

– Vi som Gardevenner er svært bekymret for hvilke signaleffekter en slik beslutning vil gi fremover og synes også at beslutningen er preget av lite forståelse og respekt for den kontingenten med ungdommer som er inne til tjeneste i 3. Gardekompani nå, sier Boye Wangensten Berge.

Knuste drømmer

Han legger til at disse gardistene hadde fortjent å få en annen avslutning på året i kongens klær.

– Et år som har vært preget av avlysninger, portforbud, lojalitet til ordrene, høy moral og kreativitet pga koronasituasjonen. De har holdt motet oppe i håp om å få vist seg frem når Norge åpner  igjen – noe Norge nå gjør. Det å knuse drømmen til hele 3. Gardekompani er mildt sagt opprørende. Dette er takken til disse flotte ungdommene, avslutter Berge.

Hele oppropet kan du lese her.