Norgesmesterskapene byr på gode konkurransearenaer for alle genre.
I Larvik konkurreres det i Kulturhuset Bølgen og i Sliperiet Kulturverksted. I Stavanger konkurreres det i Kupelhallen og Fartein Valen i Stavanger Konserthus. Alle salene er gode for korpsmusikk.

Drillkonkurransen gjennomføres i Boligmappa Arena Larvik.

Deltakere

Det er 32 deltakerkorps i NM skolekorps janitsjar og 34 deltakerkorps i NM skolekorps brass. Det var flere deltakerkorps under Landsfestivalen i 2018, men årets deltakerantall er stabilt sett i forhold til tidligere år.

I NM korpsdrill er det 45 drilltropper som deltar med totalt 525 startnummer. Dette er en økning i forhold til tidligere år, spesielt i solistklassene.

Deltakerkorps og rekkefølge
NM skolekorps brass
NM skolekorps janitsjar
NM korpsdrill

Nykommere

Ekstra kjekt er det å ønske velkommen til korps som ikke har deltatt tidligere, eller som vender tilbake etter flere års pause.
I Stavanger er Vassenden Skulemusikk, Norheimsund Skulemusikklag, Rossland Skulekorps og Træet Skolemusikkorps å regne som nykommere.
I Larvik ønsker vi ekstra velkommen til Åsvang og Eberg Skolekorps, Ramnes og Rørostoppen Skolekorps og Øyestad og Tromøy Skolekorps.

Fokus på utvikling

NM skolekorps er et av årets høydepunkt for både utøvere, foreldre, instruktører og dirigenter. Konkurransene skal fungere som et verdifullt virkemiddel for å bidra til positive og utviklende korpsopplevelser. Langsiktig, målrettet og nitid øving skal presenteres for både publikum og dommere. Lykkes vi med det vi har øvd på?

Å delta i NM kan være utviklende for korpset. Forutsetningen for å lykkes er å bruke konkurransen som et virkemiddel i korpsets musikalske utvikling. Fokuseres det kun på resultatet, kan skuffelsen bli stor for musikantene. Med riktig fokus oppnår en at både korpsets og enkeltmedlemmets selvfølelse og identitet blir styrket. Det er gøy å vinne, men aller best er det å vinne over seg selv!

I tillegg til egne prestasjoner, er NM også en unik mulighet til å oppleve andre korps, la seg begeistre over andres prestasjoner og bli inspirert til videre innsats. NM er en fantastisk arena hvor fellesskap og nettverksbygging mellom korps får en sentral plass. NMFs verdier; inkluderende, inspirerende, engasjert, skal prege NM-arrangementene.

Norsk repertoar

På repertoarlisten finner vi flere norske komponister.

I NM skolekorps brass vil Ravnanger Brass fremføre Kjetil Djønne sitt verk Landscapes of  Norway.
Fredrick Schjelderup har flere verk som fremføres. Hellen Skoles Musikkorps spiller Hereditas og fjorårets vinner Smørås Skolemusikk spiller Ascension.
Vassenden Skulemusikk spiller Introitus, March of the heroes og Finale av Per Olav Paulsen og Sotra Vest og Ulveset Skolekorps spiller SVoR, Suite for brass band av Torstein Aagaard-Nilsen.

I Larvik er det flere korps som fremfører eget bestillingsverk. Øyestad og Tromøy Skolemusikkorps har urfremføring av verket Merdø Island – A Barmaid’s Tale av komponist Aleksander Haga Tveit. Holmestrand Skolekorps har bestilt musikk av Elisabeth Vannebo. The Band on the cliff har syv satser og handler om Holmestrands historie. Ellers vil det bli fremført musikk av Fredrick Schjelderup, Kjetil Djønne og Torstein Aagaard-Nilsen også av janitsjarkorpsene i Larvik.

Festkonsertene

Å være solist på festkonsertene til NM skolekorps er en av flere premier for 1. prisvinnere i Ungdommens Musikkmesterskap.
I Stavanger vil  Vidar Flekke Bergersen, trompet være solist med Manger Musikklag.  Vidar er fra Salhus og Hordvik Skolekorps, spiller i Salhus Musikklag og går på musikklinjen på Langhaugen Videregående Skole.

I Larvik vil Hans Majestet Kongens Gardes Musikkorps holde festkonserten i Boligmappa Arena Larvik. Garden har med to unge solister, Ari Sigurdarson på saxofon og Florian Rademacher Krogsæter på althorn, som begge markerte seg med flotte prestasjoner på årets Ungdommens musikkmesterskap. Ari spiller til vanlig i Lørenskog Skolekorps, mens Florian spiller i Vestnes Skolekorps. Elleve år gamle Florian spilte seg helt til topps, og fikk tittelen Årets musiker, som den yngste noensinne. I tillegg vil Maya Kosmo være drillsolist. Kosmo er en merittert driller, og ble nylig europamester i X Strut senior.

Program.no

I år vil det ikke være trykket papirprogram tilgjengelig på arenaene. Appen program.no kan lastes ned via appstore eller googleplay.
Her vil dere finne spillerekkefølge, dommere, annonser og annen informasjon som normalt vil være på trykk.
Resultatene publiseres også i appen.

Sosiale medier

Det er mulig å følge arrangementene på våre kanaler i sosiale media. Premieutdelingene sendes på Facebook live. I tillegg vil det bli oppdateringer på Instagram og Snapchat fra de ulike arenaene. På de sistnevnte er det nmfkorps som er brukernavnet vårt.