Rundt om i hele landet forberedes det nå til korpsenes store dag, nemlig 17. mai – og for mange betyr dette grundig terping på både marsjerings- drill og spilleteknikk. Mange korps legger seg i selene for å gjøre et så godt inntrykk på nasjonaldagen som mulig, og er opptatt av at det de presenterer skal se ordentlig bra ut, med alt fra 90 graders armsving til jevne svinger. Kanskje er det en idè å marsjere litt hjemme i stua de neste dagene? Eller kanskje sjekke at uniformen passer i år også?

Ikke bare skal marsjeringen sitte, men selvsagt også det musikalske. Dette er om mulig enda viktigere enn at venstre fot går i takt med høyre arm – men for mange inneholder 17. mai-oppkjøringen en god mengde av begge disse elementene.

Hovedfokus på 17.mai bør, uansett hvilken stil man velger, være spilleglede og feiring av dagen!

NMF Nord-Norge ønsker alle korps lykke til med nasjonaldagen, både de som marsjerer i de minste bygder, til storbyer med mange deltakende korps. Folk forbinder 17.mai med feiende flott korpsmusikk, og uten musikken ville nok ikke dagen blitt den samme! Og helt til sist; ikke glem å spise is, kake og pølse, det hører også med på en dag som dette – uansett vær!

HIPP HIPP HURRA!