Dette er et kurs noe utenom det vanlige. Her er ingen stor lærer- eller administrativ stab. Bjørn Frode Hansen står for det administrative, og Philip Hannevik står for det musikalske.

Det er veldig moro å være med! Det er en ansamling av Norges største korpsentusiaster!

Spilling, spilling og spilling

I år kan kurset notere seg for tett opptil 70 deltakere på sommerkurset, noe som skulle tilsi at behovet, lysten og motivasjonen absolutt er til stede.

Kurset blir lagt opp med stor vekt på det å spille! Det er et bredt og variert repertoar deltakerne får bryne seg på. Her er klassikere, moderne musikk, nyskrevet musikk, lyrisk musikk og marsjer. Noe for enhver smak altså.

Ulikt nivå

– Når man planlegger et slikt kurs må man ta hensyn til at deltakerne er på ulike nivå, og man må også ha i tankene at de spiller i både brassband og janitsjarkorps. Det er en utfordring med tanke på transponerte stemmer, men alt lar seg løse, sier Philip Hannevik.

Gråttkurs spiller konsert Foto: Philip Hannevik

Grått kurs spiller konsert
Foto: Philip Hannevik

Også sosialt!

– Det er veldig moro å være med! Det er en ansamling av norges største korpsentusiaster! De er glade i å spille, og det er også svært sosialt med mye tid på kveldstid til å snakke sammen, hygge seg, gå tur, spille tyrolermusikk og bade, forteller Philip, som også har vært musikalsk leder for kurset tidligere.

Kurset anbefales til alle som synes spilleferien er for lang – og kurset er åpent for alle, uansett nivå!