Publisert 04/12/2017 - Oppdatert 26/01/2018 Forfatter: Christina Solheim Karstad

Sommerkursene i Nord-Norge 2018

Planleggingen av sommerens høydepunkt er i gang: Sommerens kuleste uke får man på kurs sammen med andre musikkinteresserte barn og ungdom, det blir kurs i hvert fylke! Les mer om hver kursfarge nederst i artikkelen.

MERK: Tidligere påmeldingsfrist 15. FEBRUAR
Korpsledere kan melde på deltakere via KORPSDRIFT.NO. Korpsene mottar samlet faktura for sine medlemmer som deltar.

Sommerkursfond

NMF Nord-Norges medlemskorps har fått en kjempefin julegave fra Gjensidigestiftelsen! Vi har fått midler til å gi inntil 200 sommerkursdeltakere 1500,- i rabatt på deltakeravgiften!

De første 200 sommerkursdeltakere som melder seg på sommerkurs får 1500,- i rabatt! (100 på kursene i Troms/Finnmark og 100 på kursene i Nordland)

Som utgangspunkt er det satt maks seks beløp á 1500 per korps for å sikre god spredning blant korpsene, men dersom det er mer penger igjen når påmeldingen er ferdig, så fordeles selvsagt dette på de korpsene som har vært tidligst ute. De som har fått tilsagn om tilskudd får fratrukket 1500,- per person på fakturaen.

Forutsetninger for tildeling fra fondet:

• Påmeldingen er gjennomført innen fristen, 15. februar
  • Deltakere meldes på gjennom korpset og at korpset faktureres samlet
  • Betalt deltakeravgift FØR kurset. Ved for sen betaling, legges 1500,- til fakturaen igjen.
  • Gjennomført sommerkurs

Påmeldinga i KORPSDRIFT.NO åpner 15 januar. Korpsleder melder deltakerne på samlet og faktureres samtidig.

Sommerkurs i Nordland 2018

Hvor: Toppen Folkehøgskole
Når:
Gult kurs: 1 – 5. august
Rødt kurs:  30. juli – 5. august
Svart kurs: 6 – 12. august
Dirigentkurs: 6 – 12.  august

Mer informasjon (og påmelding) om kursene i Nordland:https://musikkorps.no/sommerkurs-i-nordland-2018/

Sommerkurs i Troms 2018

Til neste år og framover får vi være på Harstad Folkehøgskole, dette er vi veldig glade for og vi tror det kan bli et flott sted å være!

Hvor: Harstad Folkehøgskole, Harstad
Når:
Gult kurs:  28. juli – 1. august
Rødt kurs: 28 juli – 3. august
Svart kurs: 5 – 11 august
Drillkurs: 5 – 9 august

Mer informasjon (og påmelding) om kursene i Troms: https://musikkorps.no/sommerkurs-i-nordland-2018-copy/

Sommerkurs i Finnmark 2018

Hvor: Kirkenes skole
Når: Alle farger: 31. juli – 6. august

Mer informasjon (og påmelding) om kursene i Finnmark:

Gult kurs

Gult kurs er for de yngste musikantene.

Korpsmusikanter mellom 9 – 12 år og som har spilt på instrumentet sitt i over to år,  anbefales å melde seg på gult kurs!

Det blir fem spennende dager for deltakerne, fyllt med masse kul musikk, aktiviteter av alle slag, nye vennskap og mye moro! Vi har dyktige instruktører som legger tilrette for at alle får undervisning som passer til det nivået man er på – også lærer man MYE nytt i løpet av kurset!

Gult kurs avsluttes med en stilig konsert hvor foreldre, venner og øvrig publikum inviteres til å høre på! GULT er KULT!

Rødt kurs

Rødt kurs er for deg som er eldre enn 12 år og som har spilt i mer enn 3 år på instrumentet ditt.

Det er for deg som elsker musikk, venner og spennende aktiviteter. På kurset får du spille med mange andre på samme alder, og det blir både storkorps og mindre samspillsgrupper. Alle på rødt kurs får enetimer med lærer, og det er også mulighet for å melde seg opp til prøvespill til regionkorpset.  I tillegg til musikkundervisningen, blir det MANGE sosiale aktiviteter og tid til å bli kjent med alle de andre! Rødt kurs er definitivt årets KULESTE uke! Du vil nok garantert dra tilbake på kurs år etter år!

Rødt kurs avsluttes med en tøff og fengende konsert hvor vi viser frem alt vi har jobbet med gjennom hele uka, og foreldre, venner og øvrig publikum inviteres til å høre på!

Svart kurs

Svart kurs er for deg som er eldre enn 14 år, og som har spilt i mange år på instrumentet ditt.

Du har vært med i korpset lenge, og du ønsker å utvikle deg videre på instrumentet. Du ønsker utfordringer, møte andre ungdommer med samme lidenskap for musikk – og du vil spille TØFF musikk. På svart kurs jobber man mye med musikalske elementer som samspill, teori, improvisasjon, komposisjon – og med hverandre! Alle tilbys enetimer på sitt instrument.

På svart kurs får du venner for livet, og du møter lærere som strekker seg langt for å gi deg en innholdsrik og inspirerende uke. Det sosiale står også sterkt i fokus, og det blir MYE moro i løpet av ei uke på svart kurs! På svart kurs holdes det også prøvespill til regionkorpset.

Drillkurs

i 2017 fikk vi endelig til å holde drillsommerkurs og det var etterlengtet for de som deltok!

På kurset vil deltakerne få jobbe både med drillteknikk, koreografi teori og alt som gjør at du kan utvikle deg som drillutøver. Kurset er for drillere mellom 11 og 19 år og vil deles opp litt utifra ferdigheter og alder. Fyller du 11 etter kurset, men i løpet av 2018 er du selvsagt velkommen! (OBS: i papirbrosjyrene som mange av dere sikkert vil få, står det 12 år, det skal stå 11 år)

Bli med og få nye venner, lær deg masse nye triks og møt korps-høsten med masse ny kunnskap og inspirasjon!

Dirigentkurs

Dirigentkurset er for deg som vil ha en innføring i korpsdireksjon. Hvis du går med en korpsdirigent i magen, eller er interessert i å forstå mer av hvordan en dirigent jobber så er dette kurset for deg. I tillegg til teori og praksis vil kursdeltakerne delta i samspillet på svart kurs.
Dette kurset er kun i Mosjøen.