Sørkonferansen 2020
11Jan.
For: Dirigenter og styremedlemmer
Hvor: Quality Hotel Skjærgården
Når: 11.-12. januar 2020
Sett av en helg til påfyll og inspirasjon!
Sørkonferansen går av stabelen helgen 11.-12. januar 2020. Det blir mange gode kurs og interessante foredrag, men den sosiale praten er like viktig for hva du tar med tilbake til ditt korps.
Konferansen vil inneholde kurs for styremedlemmer i skolekorps og voksenkorps og kurs for aspirantkorps- og skolekorpsdirigenter. Det blir også eget materialforvalterkurs.
Program
Pris
Kurspris med overnatting | Dobbeltrom | Enkeltrom | Ingen overnatting |
Deltakeravgift pr. person* | kr. 3600,- | kr. 3850,- | |
Ekstra overnatting fredag pr. person inkl. frokost | kr. 1095,- | kr. 1295,- | |
Ekstra middag fredag | kr. 345,- | kr. 345,- | |
Ledsagerpris** | kr. 1700,- | kr. 1900,- | |
Kurspris uten overnatting*** | kr. 2500,- | ||
Dagpakke lørdag**** | kr. 1500,- |
*Inkluderer komplett kurspakke, én overnatting m/frokost, lunsj og middag lørdag, lunsjbaguette søndag, fri parkering og inngang til Badeland og treningssenter.
** Inkluderer komplett opphold (samme som ordinære deltakere) minus kurs/seminar.
*** Inkluderer pausefrukt/mat, kaffe og lunsj lørdag, samt lunsjbaguette søndag
**** Inkluderer pausefrukt/mat, kaffe og lunsj lørdag
Påmelding
Du finner påmeldingsskjema her.
Påmelding er åpen så lenge det er ledige plasser.
Påmelding er bindende fra 15. november.
Ved avmelding inntil 14 dager før faktureres halv kursavgift. Ved avmelding etter dette blir hele kursavgiften fakturert, såfremt det ikke fremlegges legeerklæring.
Foredragsholdere
Espen Opedal
Tryg-sjef Espen Opedal er opptatt av å trekke læring mellom organisasjoner, korps og bedrifter. NMF og korps-bevegelsen er en fantastisk læringsarena. Det handler om ledelse, og det handler om å lykkes med noe i fellesskap. Det handler også om hvilke krav vi bør stille til dirigenter, NMF, kulturskolen m.fl., og hvilke krav vi bør stille til oss selv.
Espen Opedal er til daglig toppsjef i Tryg Forsikring i Norge. Han har vært korpsdirigent siden 18-årsalderen, og har i en årrekke dirigert skole- og amatørkorps i både Norge og Danmark. Han sier selv at han er et “NMF-produkt”, og deler både konkrete tips og nyttige erfaringer han har gjort seg i og utenfor korpsbevegelsen.
Bjørn Sagstad
Bjørn Sagstad er utdannet ved musikkonservatoriene i Bergen, Trondheim og Tromsø, Royal Northern College of Music i Manchester, og ved flere mesterklasser i Norge, Sverige, Danmark, Østerrike, Tsjekkia og USA med Jorma Panula, Tsung Yeh og Ragnar Rasmussen som lærere. Bjørn Sagstad er en dirigent med stort repertoar og sjangerbredde. Hans tro på et lyttende og utforskende lederskap har ført til engasjementer som kunstnerisk leder, gjestedirigent og dirigentlærer i Norden, Europa, USA og Asia. Hans engasjementer strekker seg fra Sjøforsvarets Musikkorps i Bergen og Prinsens Forsvarskorps i Danmark, til utviklingen av the Palestinian Youth Orchestra i Ramallah. Sagstad brenner for utvikling av ny musikk og det å være en sparringspartner for både etablerte og unge komponister. Dette har ført til flere urframføringer og innspillinger innenfor et bredt musikalsk spekter og crossover prosjekter. Han har en stor kjærlighet for undervisning, og er faglig ansvarlig og mentor for Maestra-programmet. Fra høsten 2019 er Sagstad engasjert som førsteamanuenis i ensembleledelse ved Griegakademiet, og har i tillegg engasjementer ved Universitetene NTNU, UiS, UiT, Jyske Musikkonservatorium (Danmark), Prins Claus Konservatoriet i Groningen (Nederland) og YST (Singapore). Han underviser hvert år på Sherborne Summerschool of Music (England) og Dirigentuka i Stavanger. Bjørn Sagstad har vunnet den Nordiske Dirigentkonkurranse i Sverige, i tillegg til å ha mottatt flere priser, fond og legater. Han er også en ettertraktet foredragsholder
Bodil Jenssen Houg
Bodil har utdanning innen pedagogikk og ledelse, med mastergrad i begge emnene. Hun er ansatt som mobbeombud i Buskerud fylkeskommune, og har 20 års erfaring innenfor skolevesenet, 13 av årene som skoleleder. Bodil kommer fra Gjøvik og har spilt klarinett i flere korps i Oppland, alt fra skolekorps til fylkeskorps.
Bodil avslutter årets konferanse med foredraget “God vilje er ikke godt nok”.
Monica Rydland
Monica Rydland har Phd i strategisk endring fra Institutt for strategi og ledelse ved NHH, samt innovasjon fra NTNU. Hun jobber som programdirektør ved NHH sine lederutviklingsprogram, og forsker på strategiske endringsprosesser. Monica er en ettertraktet foredragsholder og konsulent innen ledelse, innovasjon og endring, og har mer enn 16 års erfaring fra leder- og styrearbeid innen kultur, IT og finans.
Monica har lang erfaring som korpsmusiker, og i sine foredrag » Styret – hva styrer du med» og «Hvorfor skal noen bli ledet av deg», vil hun dra veksler på sin faglige kompetanse innen ledelse og endringsfeltet, samt erfaringer som leder, medarbeider, forsker, konsulent og korpsmusiker.
Jenny Austestad
Jenny Austestad er fra Småland i Sverige. Hun har sin utdannelse fra Musikhögskolan i Ingesund,
Musikkonservatoriet i Tromsø og Norges Musikkhøgskole. Siden 2006 har hun vært bosatt i Oslo, og jobbet med musikkopplæring og korps i byen. Jenny er særlig spesialisert på de yngste musikantene. I tillegg har Jenny de siste årene jobbet med nybrotts-arbeid for å starte et av Norges nyeste skolekorps, Nordpolen skoles musikkorps. Jenny er en etterspurt instruktør og dirigent, og er en kjent leder fra sommerkurs i region Øst de siste årene.
Lisbeth Wathne Svinø
Lisbeth Wathne Svinø er utdannet innen musikk ved universiteter og høgskoler i Norge, Danmark, Tyskland og Japan, både som utøvende klassisk slagverker og som pedagog. Hun avsluttet studiene med debutkonserter i 1988, flyttet hjem til Norge og startet en omfattende og variert karriere som frilansmusiker og solist.
Lisbeth er en meget erfaren pedagog, veileder og coach, med undervisnings- og veiledningspraksis fra musikk, coaching, salg-, service- og arbeidssøkerrelaterte fagområder. Hun har arbeidet med karriereveiledning og som mentor og veileder for studenter, etablerere og gründere.
Hun har for tiden et engasjement i Norsk kulturskoleråd i tillegg til å drive sitt eget konsulentselskap, der hun bl.a. arbeider med team-/organisasjonsutvikling og lederutvikling via atferdsanalyseverktøyet LIFO®
og coaching. Som ansatt ved Norges Musikkhøgskole underviser hun i entreprenørskap/forretningsmessige fag både via valgemner og som studieleder for videreutdanningskurset ”Kulturelt entreprenørskap”.
Thor Olav Fjellhøi
Thor Olav Fjellhøi er utdannet trompetist fra Østlandets musikkonservatorium og har i en årrekke vært brukt som
musiker, storbandleder og dirigent i Østlandsområdet. Han har tidligere vært knyttet til Forsvarets Stabsmusikkorps og har bygd sin kompetanse som
dirigent blant annet hos George Hurst i England. Han har dirigert mange skole- og voksenkorps gjennom sin karriere og har også virket som komponist og arrangør. I tillegg til musikkutdanning har han gjennomført kulturstudier ved Høgskolen i Bø og var ansatt som sjef på Ål kulturhus i Hallingdal i mange år. I dag er Thor Olav ansatt som daglig leder i NMF Øst, og jobber fortsatt som musiker og dirigent.
Martin Gustavsen
Martin Gustavsen jobber som rådgiver i Frivillighet Norge med ansvar for økonomi, søknader om midler og politisk arbeid innenfor mangfold, inkludering og deltakelse. Han har faglig bakgrunn med økonomi og ingeniørfag fra NTNU og master i Kunnskapsledelse fra Copenhagen
Business School.
Tonje Gravningsmyhr
Tonje Gravningsmyhr har lang fartstid som musikkpedagog og trompetist. Hun har utdanning fra Norges Musikkhøgskole, Høgskolen i Oslo og Høgskolen i Innlandet. Hennes mastergrad med tittelen “Trompet i barnehagen – ikke noe hokus pokus, egentlig” fikk
karakteren A våren 2018. Samme vår ble Tonje Norges første trompetlærer i Suzukimetoden, og i 2019 avla hun eksamen på level 2, også dette som den første i Norge. Fra høsten 2019 er hun styremedlem i Norsk Suzukiforbund.
Av relevant arbeidserfaring kan det nevnes at hun har ledet kurs for musikklærere i både grunnskole og kulturskole, dirigert flere skolekorps og kor og undervist trompetelever i mange år. Hun har også vært engasjert pådriver for klassekorpsundervisning og selv drevet slik undervisning i grunn-skolen. Til daglig jobber Tonje som trompetlærer i privat praksis for barn fra 4 års alder. Her har hun dette skoleåret 18 elever hvorav 8 er under skolealder. Videre har hun 20-30 freelancejobber på trompet årlig og underviser i musikk på grunnskolens 4.-10.trinn. Hun
underviser også musikkelever i valgfaget Sal og Scene for ungdomsskolen.
Tonje brenner for motiverende undervisning og retten til god musikkopplæring for alle barn og unge uansett bakgrunn.
Torstein Aagaard-Nilsen
Torstein Aagaard-Nilsen, vokste opp i Kabelvåg i Lofoten. Bor på Manger, i Alver kommune, nordvest for Bergen.
Han er heltidskomponist, men jobber også som dirigent, underviser og foreleser. Hans produksjon for korps favner bredt, fra bruksmusikk og arrangement for skole- og amatørkorps, til konkurranseverk for de aller beste korpsene i verden. Blant annet har han komponert pliktnummer til Europamesterskapet for Brass Band to ganger, og flere ganger i NM. Han blir også benyttet som dommer i korpskonkurranser nasjonalt og internasjonalt. Han har komponert for de fleste format, fra ammermusikk, kor- og korpsmusikk til solokonserter, orkestermusikk og opera.
Aagaard-Nilsen favner fortsatt vidt: I mai 2020 skal hans første opera, Gjengangere, ha urpremiere i Meinin gen i Tyskland. Samtidig har han vinteren 2019 skrevet musikk for Midtun Skoles Musikkorps og på ettersommeren gjort ferdig folketonebearbeidelser for korpsungdom i Bø i Telemark. I høst og vinter skal han bl.a. skrive et større konsertverk for Manger Skulemusikklag.
I 1992/93 var han arrangør og komponist for de norske forsvarskorpsene. Han satt i styret til Norsk komponistforening fra 2002 til 2011, og siden 2004 har han vært kunstnerisk leder for BrassWind i Bergen.
Odd Petter Saltnes
Odd Petter Saltnes jobber som administrasjonssjef i NMF. Han har en lang korpskarriere bak seg, både som utøvende og som dirigent for skole-og aspirantkorps. Selv regner han seg som korpsavhengig.I NMF er han sterkt delaktig i etableringen av Korpsdrift, og har de siste årene arbeidet med GDPR og tilrettelegging av ny personvernlov for NMF.
Det blir noteutstilling fra Norsk noteservice og instrumentutstilling fra Musikk-Miljø AS.
Her får du en unik mulighet til å hente kunnskap og inspirasjon til å utvikle korpset ditt videre.
Materialforvalterkurs
Årets materialforvalterkurs holdes av Musikk-Miljø i samarbeid med Eva Kjæreng.
Presentasjon fra foredrag på Sørkonferansen 2020:
Espen Opedal – Det handler om ledelse
Lisbeth Wathne Svinø – Entreprenørskap (Dirigentforum)
Lisbeth Wathne Svinø – Forretningsningsverktøy og organisasjonsutvikling (Forum for styremedlemmer)
Lisbeth Wathne Svinø – Markedsføring og synlighet (Forum for styremedlemmer)
Flere presentasjoner legges til så snart de er klare.
Her kan du lese Tonje Gravningsmyhrs masteroppgave om trompet i barnehagen:
Trompet i barnehagen – Ikke noe hokus pokus, egentlig!