Et godt repertoar er viktig for et godt kurs, og for årets kurs i Stavanger er det mye fint å ta tak i for kursets deltagere. Det satses på repertoar av høy kvalitet på alle kursnivåer, og mange komponister er representert.

Leonard Bernstein

Det er en selvfølge at Dirigentuka 2018 markerer 100-årsjubileet for Leonard Bernstein, og hans Candide-overtyre vil bli spilt både i brass band, janitsjar og orkesterversjon.

For de som velger å dirigere kursets husorkester blir det mulighet til å stifte bekjentskap med norsk musikk, nærmere bestemt Johan Halvorsens norsk rapsodi nr 1, i Stig Nordhagens transkripsjon.

Frank Ticheli

Forøvrig er de amerikanske komponistene som skriver mye for korps og blåseorkester godt representert ved bl.a Samuel Hazo, John Higgins og Frank Ticheli, mens kursdeltagere på Fordypningskurset og Dirigentkurset gir seg i kast med klassikerne Gustav Holst og Percy Grainger

Gustav Holst

De som blir plukket ut til å delta på masterclass med Mark Stringer og Stavanger Symfoniorkester skal jobbe med musikk av Beethoven og Brahms, i tillegg til Leonard Bernstein

Påmeldingsfristen var 1.mai, påmelding er avsluttet
Vi tar imidlertid imot etterpåmeldinger, med forbehold om at enkelte kurs er fullbooket, meld deg på her