For korpset er go’følelsen som sitter i etterpå viktig ved deltakelsen.
– Vi har jo deltatt noen år, og det som går igjen er den gode følelsen det gir å starte på noe som føles veldig vanskelig, men som blir veldig vakkert og tøft til slutt, forteller dirigent Jenny Austestad. Hun setter pris på den musikalske og sosiale møteplassen som disse arrangementene er:

– Vi ser alltid frem til den store dagen med alt det innebærer av spenning, nervøsitet og spilleglede, og selvsagt litt kake, smiler hun.

Spennende vei til scenen

Grefsen skolekorps bruker konkurransedagen til å la seg inspirere.
– Det er obligatorisk å høre de andre korpsene. Det er gøy å både høre gode venner spille i andre korps, og å treffe dem i gangen etterpå, mener hun. Samtidig er det mye som skjer før korpset sitter på scenen:

– Vi har to seminarer, et ved oppstart og et i innspurten. Siste øving før jul benytter vi til å offentliggjøre hva vi skal spille, og dele ut noter. Det er alltid veldig spennende, forteller dirigenten. For Austestad er det viktig å bruke tid på konkurransestoffet.

– Det er viktig å jobbe godt i dybden med god musikk som vi får fremføre i et lokale fylt med et publikum som elsker det samme som oss.

Hva skal vi spille først?

Men én ting er å spikre repertoaret – en annen ting er å bestemme rekkefølgen.

– Under DM for noen år siden leste konferansieren opp feil rekkefølge på stykkene. Det førte til at musikantene og dirigent var uenige om hvilket stykke som skulle spille først, noe de først merket da dirigenten telte opp, ler Austestad.

– Slagverkerne våre, i vill panikk, klarte å være ved riktig instrument og stemme om paukene innen 6 raske takter hadde gått, og siden resten kunne starten på stykket utenat gikk det helt fint. I dag ler vi fremdeles av kommentaren «god åpning i slagverk!» fra den ene dommeren, men siden den gang spør vi alltid en ekstra gang hva rekkefølgen på stykkene er, avslører hun.

– Hva er planene for resten av 2019?
– Etter distriktmesterskapene gleder vi oss som alltid til utesesongen. I tillegg skal vi på NM i Larvik i år, som også blir et høydepunkt, forteller hun. Og etter marsjsesongen kommer sommeren fort:

– Vi har flere musikanter som skal dra på sommerkurs sammen, og har begynt å glede seg alt!

Vi ønsker Grefsen skolekorps lykke til med å finne repertoar og rekkefølge, og gleder oss til å høre dem på scenen neste mars!

Følg oss på Facebook for det siste!

Grefsen Skollekorps feiret 90 år i år.