Thor Olav Fjellhøi kommer fra Rakkestad kommune i Østfold. Siden 1992 har han jobbet med kultur i Ål kommune i Hallingdal. Nå er han klar for nye utfordringer.

– Stillingen som daglig leder i NMF Øst virket spennende ut fra mulighetene for å kombinere et musikkfaglig fokus med jobbing for gode rammevilkår for korpsbevegelsen. I tillegg ønsker jeg og familien nå å flytte nærmere våre røtter i Østfold etter mange år i Hallingdal.

God kjennskap til bevegelsen

Han kjenner godt til korpsbevegelsen. 49-åringen har vært aktiv som korpsmusikant, instruktør, dirigent og vært arrangør for mange korps. Han deltok i sin tid på alle sommerkursene som NMF arrangerte i Østfold.

– Disse sommerkursene la grunnlaget mitt for å satse på musikken som levevei.

Gleder meg

Når han nå skal inn i jobben som daglig leder tror han det kreves et stort engasjement og en stor stå-på-vilje.

Spesielt gleder jeg meg til å følge utviklingen med regionkorpset RØST videre.

– Ut fra det jeg har hørt og kjenner til, er det en meget dyktig stab jeg skal jobbe sammen med, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Jeg forventer mange flotte opplevelser knyttet til konserter, samlinger og konkurranser. Spesielt gleder jeg meg til å følge utviklingen med regionkorpset RØST videre.

Han ser ikke vekk ifra at det også blir noen motbakker og utfordringer underveis, men ser på det som en del av jobben.

Integreringsarbeid

I NMF Øst er det satt i gang et integreringsarbeid sammen med Frivillighet Norge. Dette vil få et stort fokus.

– Det arbeidet som korpsene utfører med hjelp og støtte fra NMF handler om en viktig rolle som samfunnsaktør, i tillegg til innsatsen for det lokale korpset. Det blir viktig å få fram dette i kampen for å skape gode rammevilkår for korpsbevegelsen, sier Fjellhøi.

Musikkutdannet

Den nye daglige lederen i NMF Øst har gått musikk ved Greåker videregående skole, han har gått ett år på Toneheim Folkehøgskole, før han startet på et 4-årig studie på musikk-konservatoriet. Hovedinstrumentet hans er trompet. Men han har også jobbet mye med dirigering. Etter endt studie var han tilknyttet Forsvarets Stabsmusikkorps i 2 år før han fikk jobben som musikkleder i Ål.

Den jobben innebar dirigering av korps og storband, utøvende virksomhet som musiker, prosjektledelse og undervisning i kulturskolen.

– Mens jeg hadde den stillingen tok jeg kulturstudiet ved Høgskolen i Telemark som deltids studie.

Det er lite som kan måle seg med en båttur til Hvalerøyene på en godværsdag.

Jobbskifte

Etter 7 år som musikkleder tok han over stillingen som leder av Ål kulturhus. I seks år var han i tillegg engasjert som daglig leder for Norsk KulturhusNettverk, en interesseorganisasjon som representerer 100 kulturhus rundt i Norge.

Jobben som kulturhusleder og mange prosjekt i tillegg med musikk, har medført at det har vært liten tid til tradisjonelle hobbyer for rakstingen. Men han setter stor pris på å pusle på rundt hytta med ulike byggeprosjekt.

– Hvordan kobler du av?

-Jeg er veldig glad i båtlivet og stortrives i Østfoldskjærgården. Det er lite som kan måle seg med en båttur til Hvalerøyene på en godværsdag. Og så legger han til: sosialt samvær med familie og venner er hyggelig avkobling.