Her ser du bilde og omtale av alle instruktørene for NBB-kurs 2016.

Dette bør du ikke gå glipp av – midt i sommerferien. Men sett av datoen 27. juni – 3. juli allerede nå, for du må melde deg på innen 15. mai. Kurset er for deg som er født i 1999 eller tidligere.

Nasjonalt Brassbandkurs 2016

– Med nasjonalt brassbandkurs ønsker vi å gi et tilbud til de eldste musikantene i skolekorpsene som gjerne trenger nye utfordringer, og til unge voksne opp til 21 år som fremdeles er aktive musikanter og vil gå på sommerkurs, forteller generalsekretær i Norges Musikkorps Forbund, Karl Ole Midtbø.

– Hvorfor er kurset lagt til Manger Folkehøgskule?

– Å samarbeide med Manger Folkehøgkule om et nasjonalt brassbandkurs er helt naturlig for NMF. I Nordhordland og rundt folkehøgskolen er det et unikt og sterkt brassbandmiljø, og ved å ha dette kurset kan vi være med å forsterke dette. Veldig kjekt om folkehøgskolen får flere søknader til skolen som følge av at musikantene har hatt det kjekt på kurs, forteller han.

– Hva er de viktigste stikkordene for innholdet på kurset?

– Kurset skal bygge videre på rammeplanen vi har for de andre sommerkursene våre, med samspill, teori og gruppeundervisning med dyktige instruktører,  forteller Midtbø.

Han synes også det er spennende at ungdommer fra hele landet får en mulighet til å møtes og bli kjent.

– Ungdommer som møtes over flere dager knytter gjerne sterke bånd og får venner for livet. Og ved å gå på et nasjonalt kurs får de unge etablert gode,  og enda bredere nettverk med personer som har samme store interesse for musikken. Det er i seg selv en god grunn til å bli med på kurs, forteller han.

Kurset var veldig populært i fjor med over 30 musikanter fra hele landet. Nå håper NMF det blir enda flere deltakere slik at det blir to brassband på kurset.

Magnus Brandseth

Magnus Brandseth er en populær dirigent som skal vere instruktør på kurset.

Her kan du lese mer om kurset som var i 2015

Dersom du har spørsmål om kurset kan du sende mail til Hordaland@musikkorps.no