Instruktører i toppklasse

Dillmiljøet er i stadig vekst, og årets drillinstruktører er ingen «hvem som helst»!

Bli bedre kjent med verdensmester Mathias Langseth Eliassen og EM- og norgesmester gjennom flere år; Susann Stave, som i år skal instruere drillere fra hele landsdelen.

Mathias og Susann kjenner hverandre godt gjennom både nasjonale og internasjonale konkurranser, samt at de begge er en del av et svært aktivt drill- og dansemiljø i Oslo.

 

Susann er 25 år gammel, og kommer opprinnelig fra Andenes i Vesterålen.
Hun utdannet seg ved å først ta et årsstudium i idrett, og deretter en bachelor i ernæringsfysiologiog. For tiden jobber hun med en master i Samfunnsernæring i Oslo. Hennes bakgrunn innenfor drill er solid, og hun jobber som drillinstruktør i tre ulike klubber i Oslo ved siden av studiene. I tillegg tar Susann en rekke drilloppdrag ved forespørsel. Susann la opp som utøver i 2016, men gjennom sin drillkariere har hun blant annet en fjerdeplass fra VM i twirling, en førsteplass fra EM i majorettes, og seks NM-titler.
For NMF Nord-Norge er dette andre året at vi er så heldige å ha Susann med i instruktørstaben. Hun jobber målrettet og hardt for at deltakerene skal oppnå mest mulig i løpet av den uka de deltar på kurset.  Selv sier Susann følgende om sitt forhold til sommerkurs:

«Jeg liker sommerkurs av ulike grunner. Som utøver deltok jeg på sommerkurs nesten hvert eneste år. Det var en veldig fin mulighet til å bli kjent med andre drillere, lære nye ting, få mer motivasjon og utvikle meg selv som utøver! Som instruktør synes jeg det er veldig morsomt og givende å få instruere på sommerkurs».

Susann ser frem til å møte både deltakere fra fjorårets sommerkurs, men forhåpentligvis også flere nye fjes!

«Jeg gleder meg til å møte flere av utøverne som deltok i fjor, men også bli kjent med nye drillere. Jeg ønsker å legge til rette for at deltakerne får et minnerikt, inspirerende og motiverende kurs!»

Hun poengterer at å delta på sommerkurs gir unik mulighet til å utvikle seg som utøver, få mer motivasjon, og å få venner og minner for livet!

 

Mathias, som opprinnelig kommer fra Sandnessjøen ved Helgelandskysten, er 23 år og studerer til å bli profesjonell danser og dansepedagog ved Norges Dansehøyskole.

Mathias startet i Sandnessjøen skolemusikk da han var 5 år. Videre drev han med paradedrill frem til han var 12 år, og gikk over til konkurransedrill etter dette. Han har vunnet over 20 gull i NM, 4 gull i EM og 5 gull i VM. Senest vant Mathias 2 gull under VM i drill som foregikk i Lillehammer i påsken. For Mathias er deltakelse på sommerkurs en naturlig del av hans «drill-oppvekst». Da vi spør han hva sommerkurs betyr for han, har han et grundig svar.

«Jeg kom fra et lite korps der det var vanskelig å utvikle seg i drill. Det var først da jeg startet å dra på kurs og sommerkurs at jeg virkelig utviklet meg som driller. Dette fordi det var en sosial og gøy uke, med fokus på å lære nye ting. Dette av gode instruktører som hadde mye kunnskap, samt det å se og trene med andre fra andre korps ga mye inspirasjon og treningsglede. Sommerkurs er noe jeg husker som det mest positive med min drillkarriere!»

Mathias har en klar oppfordring til alle drillere som ikke har meldt seg på sommerkurs enda:

«Jeg gleder meg veldig mye til å instruere på årets sommerkurs i Nord-Norge. Det blir en morsom uke der det vektlegges en god blanding av hard trening, morsomme aktiviteter og sosialt. Jeg oppfordrer alle utøvere som ønsker en uke med å lære nye triks og få nye drillvenner til å melde seg på årets kurs.»

NMF Nord-Norge støtter drillinstuktørenes oppfordring, og inviterer til deltakelse på kurset, med utvidet påmeldingfrist til 15. juni.

Påmelding via korpsdrift.no, og denne skal foretas av korps- eller drill-leder.
For mer informasjon om kurset, les her: https://musikkorps.no/sommerkurs-i-nordland-2018-copy/?tab=pris-og-pamelding