Her kan du lytte til verket spilt av Sjøforsvarets Musikkorps produsert av Norsk Noteservice og Grong Musikkproduksjon:

 

Om verket

Målsettingen med bestillingsverket er å bidra til utvikling og tilgjengeliggjøring av et mer mangfoldig og godt repertoar, som gir gjenklang hos flere befolkningsgrupper enn i dag. Vi vil at musikken skal fungere som en døråpner og være et verktøy i arbeidet for å inkludere flere i korpsaktiviteten og skape felles kulturopplevelser i lokalsamfunnet.

Verket er basert på sanger fra Syria, Polen, Iran og Somalia som er hentet inn av ungdomspraktikanter fra NMF.  Sangene har blitt muntlig overlevert fra barn og unge med røtter fra opphavslandene som bor i Norge. Komponisten og arrangøren Svein Henrik Giske har arrangert dette og komponert nye deler, samt et refreng inspirert av Griegs a-moll konsert. Svein Henrik Giske forteller her mer om verket:

 

Verket kan spilles i sin helhet eller deles etter eget ønske mellom hver sang. Her kan du lese mer om hvordan du kan tilpasse verket til ditt korps og deres konserter.

 

Publikumsmedvirkning

Publikumsmedvirkning har vært en vesentlig del i prosjektet som har stor betydning for publikums opplevelse av konserten.  Ved å vise til ulike måter å involvere publikum på, håper vi dette kan inspirere korpsene til å la publikum delta mer også i andre verk.

Eksempler på publikumsmedvirkning er filmet av elever ved Manger folkehøgskole med Manger Skulemusikklag som aktører.

God stemning i arbeid med verket Stronger together. Foto: Sondre Villanger HålandOversikt over de ulike delene i Stronger together:
0:00 Intro
1:23 Syria takt 33
4:00 Norsk refreng takt 84 – Klapping og bevegelser
4:36 Iran takt 97 – Bevegelser
6:24 Norsk refrengtakt 143 – Klapping og bevegelser
6:58 Polen takt 156
8:29 Norsk refreng takt 219 – Klapping og bevegelser
9:04 Somalia takt 232 –Bevegelser, call/response-sang, herme utrop
10:45 Outro takt 273

Refreng fra Norge

De ulike sangene i verket er bundet sammen med et norsk refreng. Her kan du se hvordan musikanter og publikum kan være med på klapping og bevegelser:

Iran

Her kan du se forslag til bevegelser som kan gjøres:

 

Somalia

Sangen fra Somalia byr på mange muligheter for publikumsmedvirkning. Her finner du eksempel på bevegelser på film:

I denne sangen passer det med call/responce sang. Se teksten på somalisk, med lydskrift og på norsk, samt flere forslag til publikumsmedvirkning her.

 

Nedlasting

Verket lastes ned fra Norsk Noteservice og vil ligge fritt tilgjengelig for korps frem til 1.januar 2028. Husk å melde inn til TONO når verket blir fremført. Gjennom korpsets NMF-medlemsskap er TONO-avgiften allerede betalt.

Janitsjarversjonen kan lastes ned gratis her.

Brassbandversjonen har lastes ned gratis her. 

Vi anbefaler at dere lager partituret i A3-format.

Pedagogisk materiell til grunnskolen

Dette verket, eller deler av verket, kan passe godt til for eksempel skolekonserter. Verket vil passe både for skolekorps og voksenkorps. Det er dermed i tillegg til aktiviteter til publikum-deltakelse utarbeidet et kortfattet materiell som kan benyttes i grunnskolen før og etter konsertopplevelsen.  Dette finner du her. I tillegg finnes en liten powerpoint-presentasjon tilgjengelig her. Det er viktig at dirigenten eller korps-styret formidler dette videre til lærerne på skolen slik at de blir oppmerksomme på det og kan få enda mer ut at konsertopplevelsen.