– Det vi alltid fokuserer mest på både ved valg av stykke og i innøvingsperioden er at vi skal gi vårt kommende publikum en flott musikalsk opplevelse med forhåpentligvis tilhørende gåsehud, forteller Cathrine Jacobsen fra Lillestrøm Musikkorps. Hun mener regionmesterskapet er et viktig mål for året:
– Musikalsk setter mesterskapene en standard vi strekker oss etter å holde på i alle andre konserter. Det viktigste for å gjøre det bra i en slik konkurranse er å ta den på alvor, for de andre i divisjonen er definitivt meget gode konkurrenter, påpeker hun.

Vi ber henne lette på sløret rundt hvordan korpset forbereder seg:
– Vi øver masse, både enkeltvis, gruppevis, seksjonsvis og tutti. I tillegg til å forsøke å motivere oss selv og dem vi spiller med så vi er mentalt forberedt på all øvingen som ligger foran oss. Og så forsøker vi å få på plass det tekniske så tidlig som mulig for å kunne bruke resten av tiden på musisering, understreker hun.

Er korpset meldt på Regionmesterskapet?

– Det gikk jo veldig bra i 2017. Hva var nøkkelen til suksess?
– Vi hadde for det første funnet et stykke som korpset elsket, noe som selvfølgelig gjør innøvingen mye lettere. Vårt fokus er som nevnt alltid å skulle gi publikum en fin opplevelse, og det opplevde vi at vi klarte, smiler Jacobsen.
– I tillegg er jo ikke musikk bare matematikk, det er også mye følelser, så det er klart det vil være en viss tilfeldighet oppe i det hele om man treffer dommerne med det man gjør, noe vi så ut til å gjøre både i Regionmesterskapet og i NM i 2017 [LMK er også regjerende norgesmestre, etter seieren i Trondheim, red.anm.], gjetter hun.

Selv om Lillestrøm hadde stor suksess i 2017 har ikke ting alltid gått etter planen.

– Jeg tror de fleste husker et år da flyet noen av oss tok på vei opp til Trondheim presterte å kjøre over en trombone som hadde falt ut før take-off. Den trombonen tilhørte en av våre trombonister som på kort varsel måtte bytte til et lånt instrument i Trondheim, mimrer Jacobsen. Men det endte godt:

– Heldigvis for både ham og oss viste det seg at den lånte trombonen var et minst like godt instrument som det flate han etterlot seg på Gardermoen hadde vært, og husker jeg ikke feil endte han opp med å kjøpe det etterpå, ler hun.

2018 – Musikkorpsenes år – nærmer seg, og korpset har mange planer.

– 2018 blir et veldig spennende år for Lillestrøm Musikkorps. Etter RM og NM skal vi spille festkonsert i Operaen sammen med blant annet Ole Edvard Antonsen og Forsvarets Stabsmusikkorps, avslører hun.
– I tillegg er vi jo så heldige å skulle representere Norge i EM i Brüssel, og det er vi mildt sagt veldig spente på. På høsten skal vi spille en samarbeidskonsert med RØST, være med i Maestra-prosjektet med en up-and-coming kvinnelig dirigent og avslutte sesongen med en hyggelig julekonsert, avslutter Jacobsen.

Vi ønsker lykke til med forberedelsene til RM Øst :: 2018!

Lillestrøm gikk seirende ut av regionmesterskapet i 2017!