Årets NM er det største som noen sinne har vært avviklet. 470 starter fordelt på 560 deltakere i 48 korps er fasiten for årets mesterskap. I fjor var det 384 starter fordelt på 490 deltakere fra 42 korps, så det er ingen tvil om at å delta i NM korpsdrill er populært.

Stadig bedre nivå

Linn Kvade Rannekleiv EM Twirling 2013 Foto: Atle Ommundsen

Linn Kvade Rannekleiv i EM Twirling 2013 Foto: Atle Ommundsen

En av de 11 dommerne som skal holde orden på utøverne er Linn Kvade Rannekleiv. Det er gått tre år siden hun selv deltok i NM, og dette er tredje gang hun dømmer en NM-konkurranse.

– Jeg skal ikke si at de ikke kribler litt når jeg ser utøverne på podiet, men min tid som utøver er forbi. Nå bruker jeg tiden på dømming, koreografering og litt instruksjon. For å opprettholde habiliteten min som dommer, tar jeg oppdrag rundt omkring, sier Norges mestvinnende drillutøver.

– Hvordan vil du beskrive utviklingen de siste årene?

– Det har vært en solid utvikling. Det er langt høyere nivå og det er langt flere med enn for bare fem år siden. Noe av dette skyldes at det er blitt flere kategorier. Før var det bare drilldans og tropp. Nå er det totalt 14 kategorier, og mange av utøverne deltar i mange forskjellige kategorier. Dessuten har instruktørene en helt annen kompetanse nå enn tidligere. Vi hevder oss stadig bedre internasjonalt, og om noen år tror jeg europerne bør frykte oss. Det er i hvert fall målet, smiler Linn.

– Det er blitt et stort arrangement, er vi på smertegrensen nå?

– Det er et vanskelig spørsmål. Personlig synes jeg en bør vurdere kvalifisering i flere kategorier. Når det er sagt er det viktig at det å konkurrere i Tropp fortsatt er åpent. Det er en styrke at alle tropper som vil delta har anledning til det. Men NM er en viktig møteplass, der utøvere får anledning til å bli inspirert av de beste til å reise hjem og bli enda bedre. Jeg gleder meg i hvert fall enormt til å være en del av NM-arrangementet i Larvik til helgen.

God vekst i Svolvær

Det gjør definitivt også Mathea Pedersen og Vilde Ekrem Pedersen fra Svolvær Skoles Musikkorps. Selv om de har samme etternavn er de ikke søsken. Med seg har de instruktør, Cathrine Pedersen, som er mor til Mathea. De to tolvåringene skal delta i Twirling duett preteen. I tillegg har Mathea kvalifisert seg i drilldans solo og 1baton også. Svolvær har totalt 20 drillere, tolv av dem er aspiranter.

– Ambisjonene våre er at flere skal klare å kvalifisere seg til soloklassene i NM. Til neste år ønsker vi også å stille både i duett og tropp, sier Cathrine, som har vært instruktør for Svolvær de siste elleve årene.

NM-program Larvik

Bli med på fotokonkurranse på Instagram

Les: Ingen NM-helg uten spennende utstillere