August Schieldrop er 18 år og tubaist. Han startet sin musikkarriere i Gjallarhorn skolekorps på Rudolf Steinerskolen i Oslo. Videre gikk han på musikklinjen på Majorstuen ungdomsskole og deretter på musikklinjen på Foss Videregående skole i Oslo, hvor han nå går siste året. Han er også med i Barratt Due Musikkinstitutts nasjonale talentprogram: Unge Talenter, med hovedlærer Frode Amundsen fra Oslo Filharmoniske orkester.

Valgets kvaler

– Når jeg skulle velge instrument, var jeg på vippen mellom valthorn og baryton.  Siden flere hadde valgt baryton endte jeg opp med å begynne på valthorn, men dette varte ikke så veldig lenge. Jeg likte nemlig dirigenten veldig godt, og ville gjerne ha henne som lærer. Og siden hun var lærer på baryton som jeg også likte godt, byttet jeg.

Hvordan føler du deg før finalen på lørdag, er du nervøs? 

– Jeg merker at jeg gleder meg mer og mer, men er litt nervøs på samme tid, innrømmer han.

– Jeg blir alltid litt nervøs, men det er som regel ikke så farlig, men gjør at spenningen stiger og konsentrasjonen skjerpes. Heldigvis gleder jeg meg mye mer enn jeg gruer meg, så jeg tror det kommer til å gå som det skal.

– Det blir knall!

Finalistene som skal på scenen lørdag kveld er utvalgt etter både innledende runder og semifinaler. På selve finaledagen skal de spille sammen med kringkastingsorkesteret, noe Schieldrop ser frem til.

– Jeg gleder meg rett og slett mest til å sitte på scenen og spille sammen med kringkastingsorkesteret. Det er utrolig morsom musikk å spille, så jeg tror det blir knall, sier han entusiastisk.

Det skorter heller ikke på ambisjonsnivået til den unge musikanten.

– Den store drømmen er å bli den beste tubaisten i verden, og få spille med de aller beste orkestrene, både som solist og orkestermusikant, avslutter han.

Flere muligheter til å se Schieldrop!

Finalen kan du se på NRK1 og NRK Klassisk, lørdag 7. april klokken 19.55 – 21.15.

Om du ikke kan få nok av August Schieldrop, kan du oppleve ham på bakerste rekke med Gjallarhorn neste helg. Klokken 17:10 går korpset på scenen i Lørenskog Hus, under NMF Øst sitt Distriktmesterskap for skolekorps.

Vi ønsker August Schieldrop lykke til fremover!