– Det har nok vært 5-600 timer som har gått til arbeidet. Et halvt års arbeid har blitt til ett stykke på 14 minutter, forteller han.

Inspirasjon fra julesalme og Roma

Stykkene har fått navnene «Pantheon», som spilles av Stangaland Brass i 3. divisjonen, og «Ravenscroft Variations», som spilles av IMI Brass i 4. divisjonen.

– Det er veldig forskjellige verk. «Ravenscroft Variations» er seks klassiske satser med utgangspunkt i en gammel julesalme utgitt i en salmebok fra 1611.

«Pantheon» er på en annen side litt mørkere. Her har Larsen funnet inspirasjonen etter alle guders tempel som står i Roma, Italia.

– Stykket forsøker å beskrive en del av menneskehetens historie. Blant annet er det to branner som symboliseres. Jeg har også prøvd å finne det romersk italienske lydbildet. Det er andre klanger, men fortsatt tonal musikk med spenstige akkorder, forteller Larsen.

Godt fornøyd

For IMI Brass var danske Larsen et naturlig valg når de søkte komponist til nytt verk.

– Vi i IMI Brass ønsker å være innovative, og ville derfor ha et stykke som ingen hadde spilt før. Med Larsen som komponist visste vi dessuten at vi ville få et kvalitetsstykke, sier dirigent Per-Erik Petersen.

Også leder i Stangaland Brass Morten Vaksdal er storfornøyd.

– Jeg synes «Pantheon» er knallbra. Vi har vært veldig fornøgde med å jobbe med stykket, og det har gått over all forventning.

De valgte et tidligere skrevet stykke av Larsen i fjor, og mener stilen hans passer godt til korpset.

– Det sikret oss femteplass i fjor, men i år satser vi på opprykk, sier Vaksdal.

Ønsker mer ny musikk

Larsen mener at det er viktig at det produseres ny musikk for alle nivåer i NM, og mener at det hittil har vært litt ensidig i repertoarvalg.

– Det er ofte de samme stykkene som spilles på NM. Elitekorpsene har som regel kapasitet til å bestille ny musikk, men det er korps i lavere divisjoner som også trenger ny musikk å velge mellom.

Han håper derfor at de to nye stykkene kan bidra til å inspirere flere korps i lavere divisjoner til å tenke nytt.