Tveit Union Musikkorps har erfaring fra en rekke tattooer. Korpset har vært både i Frankrike, Berlin og Bremen, men Kristoffer Mathias Munksgaard i korpset medgir at det de nå skal være med på er vesentlig større:

– Det er veldig stort for oss å komme til Moskva. Det er jo en veldig stor produksjon og er helt klart et hakk opp i forhold til hva vi har gjort de siste to årene.

Ungt korps

Munksgaard synes det er svært motiverende å bli invitert til denne tattooen, som regnes som en av verdens tre største militære tattooer, sammen med Edinburgh og Basel.

– For oss som korps er det selvfølgelig gøy å bli satt pris på når vi bruker så mye tid som vi gjør hvert år for å lage et nytt show vi kan vise frem. Det er ikke minst en god motivasjonsfaktor for oss til å fortsette å legge ned like stort arbeid. Vi jobber mye med samspill og fellesskap og en slik tur bidrar definitivt til å styrke både samspill og fellesskap.

Munksgaard kjenner arrangementet fra før, da han var der i 2011 med Garden. Men for resten av korpset, med en gjennomsnittsalder på 25, er det en ny opplevelse.

– Det kommer til å bli en uforglemmelig opplevelse, smiler Kristoffer Munksgaard.

Henrik Sletten Holth i Strømsgodset Musikkorps pryder en av plakatene for Spasskaya Military Tattoo. (Foto: Line Camilla Engstrøm)

Fantastisk utstillingsvindu

Mens medlemmene i Tveit Union Musikkorps er full av forventning til turen, har Strømsgodset Musikkorps allerede ankommet Moskva. Drammenskorpset har i forkant lagt ned ca 200 timer med trening etter at de fikk vite om deltakelsen.

– Det å delta på et arrangement av dette formatet som også er en militær musikkfestival, blir litt som en månelanding for et amatørkorps. Det er så ubeskrivelig stort for oss. Vi driver jo med fokus på marsj og drill. Det er jo ikke så mange korps som driver med dette, så det er en ufattelig stor ære. Og det er en viss stolthet av å få representere Norge og Drammen/Kristiansand slik vi gjør nå. Dette betyr at vi får vist oss frem for mange og kan kanskje generere en invitasjon til en annen festival. Samtidig setter vi den norske korpsbevegelsen på verdenskartet, sier Thor Sydtskow i Strømsgodset Musikkorps.

På lørdag 24. august overtar Strømsgodset Musikkorps NMFs instagramkonto der de vil formidle fra parade og show, mens Tveit Union Musikkorps sender direkte på sin facebookside lørdag 31. august. Vil du les mer om arrangementet, kan du klikke deg inn på hjemmesiden deres.