Kristoffer Lo spilte i korps gjennom hele oppveksten.
– Jeg spilte tuba i Vestby Skolemusikkkorps fra jeg var 8 til jeg var 19. Jeg spilte også i Kolbotn Ungdomsskorps og Vestby Janitsjar, forteller han. Men hvor mange sommerkurs han har vært på, kan han ikke lenger huske:
– Det er litt vanskelig å si. Jeg startet med gule helgekurs. Fra rødt til blått gikk jeg vel to år på Darbu FHS. Så gikk jeg alt mulig av kurs, gjerne tre uker av gangen, på Viken FHS. Der gikk jeg fram til jeg begynte på Sund FHS i 2004. Så gikk det et par før jeg begynte å undervise på kursene på Viken FHS. Men kanskje jeg har gått Svart kurs fire ganger eller noe sånt, gjetter han. Ikke rart han har mistet tellingen.

Engasjementet og mulighetene
– Hva er det beste med sommerkursene i dine øyne?
– Det er vanskelig å peke på én ting når det er så mye bra. Det beste var nok lærerne, for engasjementet som smittet over. Og muligheten til å gjøre så og si hva man ville musikalsk. Og så var det ganske storveis med fotballkampene mot lærerne, mimrer musikeren.

Kristoffer Lo har gode minner fra sommerkursene.
– Jeg har uendelig mange gode minner. Men det er klart at første gang jeg hørte Lars Andreas Haug (norsk musiker og komponist, kjent fra en rekke jazzgrupper og innspillinger, red.anm) spille solo på sommerkurs har vært enormt viktig for at jeg fortsatt holder på. Jeg husker også veldig godt første gang jeg fremførte en låt jeg hadde skrevet for messingkvintett + trommer. Det var i 2002 og vi spilte i trappegangen på undervisningsbygget på Viken FHS. Jeg har opptak av det fortsatt, forteller Kristoffer entusiastisk.

Han har også vært instruktør på kurs, som ikke bare handler om det musikalske:
– Også som lærer har det også vært noen fantastiske opplevelser. Som da vi lurte alle elevene til å tro at vi skulle ta bilde av de samlet, og alle lærerne sto klare på tak med 20 10-liters bøtter med vann, ler han.

Sommerkurs

Kristoffer Lo syns du bør dra på sommerkurs

Oppveksten i korps
– Hva har det betydd for deg å ha spilt i korps?
– Oppveksten i korps og sommerkurs er nok hovedgrunnen til at jeg er musiker nå. Samholdet, utfordringene og alle flinke folkene har betydd enormt mye for meg, mener Kristoffer Lo.

Han er ikke i tvil når vi utfordrer på hva han mener er #sommerkursfølelsen:
– Det er når alt er ute av kontroll, men på en positiv måte. Du aner ikke hva som skal skje, hverken som lærer eller elev, men du vet at det blir bra, smiler han.

Vil du ha #sommerkursfølelsen?
Meld deg på nå