– UMM har tidenes nest høyeste deltakertall i år, og det er svært gledelig, sier Harald Eikaas, musikksjef i NMF.

Han understreker likevel at man må ta en kikk bak tallene.

– Hvis en ser på geografisk fordeling, er imidlertid bildet noe sammensatt. I noen UMM-regioner, f.eks. Bergen, er det rekordpåmelding, mens UMM på Lillehammer ikke blir gjennomført grunnet for svak påmelding. Så UMM må jobbe videre med å bli den viktige møteplassen for solister og kammergrupper innen klassisk musikk – i hele landet, forklarer han.

De regionale mesterskapene arrangeres i år i Bergen, Oslo/Sandvika, Tromsø, Stavanger, Stjørdal, Sandefjord og Ålesund. Denne gangen skal det konkurreres i disiplinene messingblås, piano, slagverk, treblås og kammermusikkgruppe.

UMM er et mesterskap i fremførelse av klassisk musikk for alle under 23 år, og arrangeres av Norsk Kulturskoleråd, Norges Musikkorps Forbund og Musikkpedagogene i Norge.

Kvalifisering til nasjonalt mesterskap

De regionale mesterskapene fungerer som en kvalifiseringsrunde til det nasjonale mesterskapet, som arrangeres på Norges musikkhøyskole i Oslo den 20. og 21. januar 2018. Førsteprisvinnere med 24 og 25 poeng i regionale mesterskap blir direkte kvalifisert.

– Deltakerne blir vurdert etter musikkens grunnparametre som for eksempel foredrag, intonasjon, presisjon, rytmikk, klang og dynamikk, på lik linje med andre konkurranser innen musikk, sier musikkonsulent i NMF, Jørgen Brecke.

– UMM har som formål å stimulere unge musikere til å utvikle sitt talent, være en god arena for kunstnerisk utfoldelse, synliggjøre unge musikere i samfunnet og bygge fellesskap mellom unge musikere, fortsetter han.

 

NMF ønsker alle deltakere lykke til!