Også i år har NMF Hordaland gleden av å arrangere Ung Dirigent. Kurset foregår over to samlinger;  1.-2. desember 2019 og 2.-3. mai 2020. Det koster kr 750,- per samling å delta. Dette inkluderer instruksjon og overnatting på hotell.

Påmelding sendes til hordaland@musikkorps.no innen 10. november 2019.

Dirigenten Trond Husebø er ansvarlig for det faglige innholdet i kurset. Husebø har de siste årene etablert seg som et nytt og spennende navn på musikkscenen i Norge, og har også gjort seg bemerket i Skandinavia som en lovende og energisk dirigent. Nylige høydepunkt har inneholdt m.a. gjentatte engasjement i Stavanger Symfoniorkester og Kringkastingsorkesteret, samt USA-debut med Atlanta Pops (USA). Det er også flere nyheter i sesongen 17/18, bl.a. skal Husebø ha musikalsk ledelse på den første store utendørsoppsetningen av Evita i Norge, samt sin debut med Oslo Filharmoniske Orkester.

Husebø var fra 2009 til 2011 ansatt som assistentdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester og deres daværende sjefdirigent Andrew Litton, og ledet i denne perioden mangfoldige produksjoner med BFO. Av høydepunktene her tilhører en kritikerrost konsert med norgespremieren på Gubaidulina slagverkkonsert og Brahms 1. symfoni på programmet. Under sin tid i BFO var han også assistent for første gjestedirigent Juanjo Mena, og har fortsatt sin kontakt videre med Mena som hans assistent på utvalgte produksjoner med hans orkester, BBC Philharmonic.

For påmelding, send mail til hordaland@musikkorps.no

Her finner du mer informasjon om Trond Husebø.

Ung dirigent i Hordaland