I årets UMM deltar utøverne i følgende klasser: Fiolin/bratsj, cello/kontrabass, gitar. treblås, sang, messing og åpen klasse. I tillegg er det kammermusikk for ensembler. Med 154 deltakere i den nasjonale finalen, er det også en kraftig økning fra fjorårets 128 deltakere.

– Vi har utvidet arrangementet med en dag, dermed oppnår vi blant annet at alle får spille i skikkelige saler, det blir bedre mulighet til å høre på hverandre og generelt mindre stress sier prosjektleder for UMM, Rut Jorunn Rønning.

Det har vært regionale kvalifiseringer i løpet av høsten, så de som er på plass i Oslo holder et høyt nivå.

Debut

For Luna Isabel sin del var hennes opptreden første gang i finalen i UMM. Hun innrømmer at hun var litt spent i forkant, men er godt fornøyd med fremføringen.

– Hvis Luna var spent i forkant, var nok det barnemat i forhold til hvordan jeg hadde det, sier mor til Luna. Til daglig er det i Sande Juniorkorps og Drammen kulturskole Luna spiller og perfeksjonerer seg på altsaksofonen. I tillegg til å delta som solist i treblåsklassen , deltar Luna også med saksofonkvartetten, AQUA i morgen.

Mye musikk

I løpet av fredagen er det semifinaler for gitar, treblås, fiolin/bratsj og cello. Semifinalene fortsetter lørdag i klassene sang, messing, slagverk, åpen klasse og kammermusikk. Dagen avsluttes med europeisk konsert og kunngjøring av resultater.

Det hele avsluttes med finalekonsert søndag kl 10.30 og superfinale kl 15.00. I superfinalen deles også ut en publikumspris.

Alt om arrangementet finner du på UMM sine nettsider.