• Elsker du å fremføre musikk?
  • Vil du bli en enda bedre musiker?
  • Liker du å stå på en konsertscene?
  • Liker du å få konstruktiv tilbakemelding fra en jury?
  • Er du mellom 6 og 18 år?

Da er Ungdommens musikkmesterskap noe for deg.

I 2019-2020 er Ungdommens musikkmesterskap for deltakere i disiplinene piano, treblås, messingblås, slagverk, åpen klasse (harpe, akkordeon, kirkeorgel) og kammermusikkgruppe. En kammermusikkgruppe kan bestå av fra to til ti utøvere.

Dyktige og profesjonelle musikere i en jury gir deg en tilbakemelding på hva som er bra med ditt spill og hva som kan bli bedre. Du kan også vinne en pris – samt at du får en poengsum av juryen.

I det regionale mesterskapet i Larvik tilbys det akkompagnatør fra arrangør kostnadsfritt. Skriv i påmeldingsskjema dersom du ønsker å benytte dette tilbudet.

Påmeldingsfrist 1. oktober 2019.

Se www.umm.no for mer informasjon og påmelding til konkurransen.

Ta kontakt på christine@musikkorps.no eller 91862956 for spørsmål.

UMM er et samarbeid mellom Norges Musikkorps Forbund, Norsk kulturskoleråd og Musikkpedagogene Norge. Det arrangeres regionale mesterskap 10 ulike steder i landet, og de beste deltakerne fra regionale UMM inviteres til nasjonal finale i Oslo (januar 2020).

Konkurranse som pedagogisk virkemiddel

Det kan være utviklende å delta i konkurranser. Forutsetningen for å lykkes er å bruke konkurransen som et virkemiddel i den musikalske utviklingen. Fokuseres det kun på resultatet, kan skuffelsen bli stor for musikanten. Konkurransen bør være et middel for musikalsk utvikling, ikke et mål i seg selv. I tillegg til egne prestasjoner, er Ungdommens musikkmesterskap også en mulighet til å møte andre med samme interesse og til å la seg begeistre over andres prestasjoner og bli inspirert til videre innsats.