Ungdommens musikkmesterskap regionalt er for musikanter som er mellom 6 og 18 år, født i 2014 – 2002. Det konkurreres i tre aldersklasser: barneskole, ungdomsskole og videregående skole.

I 2020-2021 er Ungdommens musikkmesterskap for deltakere i disiplinene sang, stryk, gitar, treblås, messingblås, slagverk og kammermusikkgruppe. En kammermusikkgruppe kan bestå av fra to til ti utøvere.

Alle utøvere blir bedømt av en erfaren jury, og du får med deg en uttalelse om fremføringen.

I det regionale mesterskapet i Larvik tilbys det akkompagnatør fra arrangør kostnadsfritt. Skriv i påmeldingsskjema dersom du ønsker å benytte dette tilbudet.

I år arrangeres også konsertklassen for første gang i Larvik. Klassen er åpen for alle disipliner. Her får du skriftlig tilbakemelding fra en jury, uten å bli rangert.

Påmeldingsfrist 1. oktober 2020.

Se www.umm.no for mer informasjon og påmelding til konkurransen.

Ta kontakt på christine@musikkorps.no eller 91862956 for spørsmål.

UMM er et samarbeid mellom Norges Musikkorps Forbund, Norsk kulturskoleråd og Musikkpedagogene Norge. Det arrangeres regionale mesterskap 10 ulike steder i landet. Dette er også kvalifisering til nasjonalt mesterskap som avholdes i Oslo i januar 2021.

Konkurranse som pedagogisk virkemiddel

Det kan være utviklende å delta i konkurranser. Forutsetningen for å lykkes er å bruke konkurransen som et virkemiddel i den musikalske utviklingen. Fokuseres det kun på resultatet, kan skuffelsen bli stor for musikanten. Konkurransen bør være et middel for musikalsk utvikling, ikke et mål i seg selv. I tillegg til egne prestasjoner, er Ungdommens musikkmesterskap også en mulighet til å møte andre med samme interesse og til å la seg begeistre over andres prestasjoner og bli inspirert til videre innsats.