Ungdommens musikkmesterskap regionalt er for musikanter som er mellom 6 og 18 år, født i 2004 – 2016. Det konkurreres i tre aldersklasser: barneskole, ungdomsskole og videregående skole. For kammermusikkgrupper beregnes aldersklasse ut fra gjennomsnittsalder.

I 2022-2023 er Ungdommens musikkmesterskap for deltakere i disiplinene treblås, messing, slagverk, gitar, stryk, sang og kammermusikkgruppe. En kammermusikkgruppe kan bestå av fra to til ti utøvere.

Alle utøvere blir bedømt av en erfaren jury, og du får med deg en uttalelse om fremføringen.

I Larvik foregår arrangementet på Larvik museum og kulturverkstedet Sliperiet.
I Kristiansand foregår arrangementet i Kammersalen i Knuden – Kristiansand kulturskoles nye lokaler på Silokaia.

I det regionale mesterskapet i Larvik tilbys det akkompagnatør fra arrangør kostnadsfritt. Skriv i påmeldingsskjema dersom du ønsker å benytte dette tilbudet.

I Larvik er det også mulig å delta i konsertklassen. Dette er klassen for deg som ønsker å delta på UMM uten å konkurrere. Du får skriftlig tilbakemelding fra en jury, uten at du får poeng eller plassering. Klassen er åpen for alle instrumenter.

Påmeldingsfrist 1. oktober 2022.

Se www.umm.no for mer informasjon og påmelding.

Ta kontakt på christine@musikkorps.no eller 91862956 for spørsmål.

UMM er et samarbeid mellom Norges Musikkorps Forbund, Norsk kulturskoleråd, Musikkpedagogene Norge og Norges Musikkhøgskole. Det arrangeres regionale mesterskap 10 ulike steder i landet. Ved deltakelse i de regionale mesterskapene kan man også kvalifisere seg til nasjonalt mesterskap som avholdes i Oslo i januar 2023.

Konkurranse som pedagogisk virkemiddel

Det kan være utviklende å delta i konkurranser. Forutsetningen for å lykkes er å bruke konkurransen som et virkemiddel i den musikalske utviklingen. Fokuseres det kun på resultatet, kan skuffelsen bli stor for musikanten. Konkurransen bør være et middel for musikalsk utvikling, ikke et mål i seg selv. I tillegg til egne prestasjoner, er Ungdommens musikkmesterskap også en mulighet til å møte andre med samme interesse og til å la seg begeistre over andres prestasjoner og bli inspirert til videre innsats.