Ida Manger er påmeldt Lift Off!, og er som sommerkurs-veteran å regne.
Første gangen jeg deltok var på Rødt kurs, og dette blir mitt femte kurs, avslører hun. Hun har dog ikke vært innom alle fargene:
– De fleste starter jo på sommerkurs de første årene i korpset, men det er ikke nødvendig. Jeg hadde en dårlig spilleperiode, men etter sommerkurs gledet jeg meg til å spille igjen, smiler hun. Trompetisten har også jobbet som assistent på sommerkurs.

Ida spiller i både Bryn Skoles Musikkorps og ABUK (Asker og Bærum Ungdomskorps), og skal således delta i både Distriktmesterskap for skolekorps og Regionmesterskap for voksenkorps.

Skal ditt korps delta?

Venner som fortalte venner

Synne Therese Paulsen spiller til daglig i Karlsrud Skoles Musikkorps. Hun er også påmeldt Lift Off! neste år, og gleder seg allerede.
– Sommerkurs er en super anledning til å få nye venner og bli kjent med flere i korpsmiljøet. Det er også en unik mulighet til å forbedre seg musikalsk og lære nye metoder og teknikker for å bli bedre, forteller hun. Som de fleste andre vi har pratet med, fikk hun høre om sommerkurs av venner i korpset.
– Jeg hørte om sommerkurs fra venner innad i korpset og tenkte at jeg skulle prøve. Og etter det har jeg dratt hvert år, så neste år blir femte året på kurs!

– Hva er det beste med å dra på sommerkurs?
– Det beste er å møte og være med venner du har møtt året før. Vi blir liksom en gjeng som drar på samme kurs år etter år og så møtes vi igjen. Og hvert år blir denne gjengen større, smiler Synne Therese. Ida er enig:
De jeg ble kjent med på mitt første sommerkurs har jeg fortsatt kontakt med den dag i dag. Det er også koselig å kjenne andre musikanter, når man for eksempel er på stevner med korpset. Det bygger et fellesskap mellom oss.

Begge gleder seg til Lift Off! neste år:
– På Lift Off! har vi Ante Skaug som musikalsk leder. Ante er livlig, og får oss med på det meste. Han har alltid morsomme og nye ideer som funker som et skudd, smiler de.

Blir du med?