Med seieren i NM Janitsjar 2017 kvalifiserte Lillestrøm Musikkorps seg til å bli Norges representant under europamesterskapet i år. Mesterskapet går av stabelen i Brussel denne helgen!

– Vi drar jo til Brüssel for å gjøre en super konsertprestasjon og sørge for å være en verdig kandidat fra Norge, forteller PR-ansvarlig i korpset, Cathrine Jacobsen. Korpset har nettopp gjennomført en generalprøve foran et støttende publikum i Lillestrøm Kultursenter.

– Dette var en viktig gjennomspilling for oss, for publikum hjelper oss å være fokuserte. Som alltid er vårt fremste mål å gi publikum en god konsertopplevelse, så dette blir forhåpentligvis som en gjensidig tjeneste, smiler hun.

Hektisk tid før EM

– Hvilke forventninger har dere til helgen?

– Det er alltids små detaljer som kan pirkes enda mer på, men vi har virkelig gjort vårt beste og er veldig spente på hvordan konserten vår blir. Vi er så klare som vi kan få blitt nå, mener fløytisten, og avslører at det har vært en hektisk tid. I tillegg til EM bidro også Lillestrøm Musikkorps på jubileumskonserten til NMF i april, på Den Norske Opera i Oslo.

– Det mest utfordrende i denne perioden har nok vært at den har vart så lenge. Alle som deltar i NM hvert år vet jo hvor mye jobb som legges ned i forkant og hvor slitne man kjenner man er når man er ferdig. Det å fortsette i akkurat samme tempo og med like mye press på øving og prestasjon også etter NM-konserten og to måneder frem i tid er absolutt utfordrende. Heldigvis er det verdt det, smiler hun.

Tar oppgaven på alvor

– Hvordan føles det å skulle representere Norge i utlandet?

– Det er veldig stas! Det er selvfølgelig flere i elitedivisjonen som hadde vært mer enn verdige denne oppgaven, så det er veldig viktig for oss at vi tar den på alvor og gjør vårt ytterste for å prestere godt, forteller Jacobsen. Og selv om korpset ikke vil tippe noe resultat, avslører hun noen forhåpninger for EM.

– Jeg tror jeg snakker for flere i korpset når jeg sier at vi har noen værmessige forhåpninger, da vi har tilbrakt veldig mange soldager inne for å øve den siste tiden.

Vi ønsker Lillestrøm Musikkorps lykke til i Brussel i helgen.

NMF dekker selvfølgelig mesterskapet, både på våre nettsider og i sosiale medier. Husk å følge oss denne helgen! I tillegg livestreames hele konkurransen på nett. Mer info her: ecwo.eu