Cathrine W. Eidal, korpsets leder forklarer:
– Konkurranser er viktig for å utvikle korpset musikalsk, og det er en måte å kunne se på progresjonen fra år til år på. Og så er det jo selvfølgelig kjempegøy å reise på tur sammen og få den lagfølelsen som en konkurranse gir, smiler hun. Samtidig understreker hun at korpskonkurransen ikke går på bekostning av resten av året.
– Det arbeidet som legges ned resten av året er aller viktigst. For oss er det viktig å spille et repertoar hele året som utvikler oss som korps, lage gode konserter og ha det gøy sammen.

– Hvordan forbereder dere dere til konkurransene?
– Det gjelder å øve som normalt, egentlig, og gjøre det som best vi kan. Det blir selvfølgelig en ekstra intens periode, særlig de årene hvor RM/NM er såpass tidlig, som i 2024. Men det er jo gøy med det presset det skaper, også, smiler hun. For det er viktig å ha det gøy også i forberedelsene.
– Ambisjonen hvert år er å gjøre det like bra eller bedre enn året før, men samtidig ha det gøy!

Høythengende Bamse
Drammen Konsertorkester holder høyt musikalsk nivå, men Eidal forteller om et korps som også holder høyt nivå sosialt.
– Hvert år deler vi ut flere priser til noen som utmerker seg, men den viktigste deler dirigenten ut: DKOs høyeste utmerkelse, Vandrebamsen. Prisen har blitt delt ut i 20 år til en i korpset som har gjort seg bemerket i orkesteret musikalsk og/eller sosialt, og er et forbilde for andre musikanter, avslører hun. Og bamsens ære henger høyt.
– Den som får tre napp får faktisk bamsen til odel og eie, det har kun skjedd en gang før, og per nå er det en som har to napp, så spenningen stiger! Det er en stor ære å bli tildelt denne prisen, understreker hun med et smil.

Vi skal til å ønske lykke til med forberedelsene, men Eidal ønsker å tilføye et hjertesukk:
– Vi i DKO vil gjerne benytte anledningen til å si til alle foreldre med barn som har lyst til å begynne i korps: la dem gjøre det! Selv om det kan være slitsomt med noen sure toner i begynnelsen er vi mange titusen korpsfolk her i landet som kan skrive under på at det er sååå verdt det. Korps er en hobby for livet, som gir varige venner livet ut, og så utrolig mange gode opplevelser, lover hun.

Og Drammen Konsertorkester tilbyr alle delene. Vi ønsker alle korpsene som skal på Regionmesterskapet lykke til!

Alt om RM her