Marcus er nominert til Larvikbankens konkurranse «Mennesker i vekst» i kategorien «Unge talenter». Vinneren vil motta 50 000 kr, hvor halvparten doneres til et formål vedkommende brenner for. Marcus har valgt prosjektet Ung dirigent som sitt formål.

Vil fremme korps

Marcus startet på klarinett som 12-åring. Til tross for sin relativt korte fartstid i korpset, har han allerede gjort seg bemerket.
– Dirigent i Nanset Skolekorps, Fredrik Gudbrandsrød, har inspirert meg til å utvikle meg innen musikken. Han har pushet meg fra starten.

I tillegg til skolekorpset, spiller Marcus i regionkorpset i NMF Sør og er elev på musikklinjen ved Sandefjord videregående skole. Som fordypningselev ved Larvik kulturskole blir det lange dager for klarinettisten, som starter med undervisning på kulturskolen kl. 07 hver mandag.

I høst har Marcus vært deltaker på Ung dirigent-samlingene i regi av NMF Sør. Han prøvde dirigering først på sommerkurs i 2019 og dette ga mersmak. Når Marcus er ferdig på videregående, vil han studere ved Griegakademiet i Bergen.
– Det er mange veier man kan ta innenfor musikken. Jeg vil gjerne jobbe som dirigent og drømmen er å legge igjen et musikalsk fotavtrykk.

Marcus har hatt stor glede av Ung dirigent, og ved å gi sin andel av en eventuell pengepremie til dette formålet, vil han bidra til at andre unge får samme mulighet. Nå håper Marcus at Korps-Norge klikker seg inn på Facebooksiden til Larvikbanken og avgir sin stemme.
– Det hadde vært veldig gøy å vise at også vi i korpsbevegelsen kan vinne slike konkurranser.

Marcus spiller klarinett i Nanset Skolekorps og i regionkorpset i Sør.

Ung dirigent

Birgitte Grong er musikkonsulent i NMF og synes det er kjempestas å høre at Marcus velger å donere pengepremien til dette formålet. Grong forteller at Ung dirigent er en forlengelse av prosjektet Alle dirigerer, som benyttes i enkelte skolekorps og på sommerkurs.

Ung dirigent er et tilbud til ungdom som er nysgjerrige på dirigent­faget og skal være et godt grunnlag for de som ønsker å satse videre på dirigering, sier Grong.

Ung dirigent varierer litt i de ulike regionene, men i NMF Sør får deltakerne tre oppfølgingshelger etter å ha startet på svart sommerkurs. Her dirigerer de skolekorps med veiledning fra læreren de hadde på sommerkurset. På kurset skal deltakerne ha både praksis og teori.

– I tillegg til partiturstudier, lærer man også om dirigentens rolle og oppgaver. Allerede fra starten av skal de lære hvordan man snakker til og oppfører seg ovenfor musikerne, fortsetter Birgitte og legger til at det er viktig at også skolekorpset til deltakerne er koblet på prosjektet og at de får praksis i sitt eget korps.

I korps er vi sammen om det vi skal få til

Dirigentløftet er en langsiktig satsing med mål om å heve nivå, dyrke kompetanse, øke status, skape samarbeid og bidra til økte karrieremuligheter for Norges dirigenter. Satsingen omfatter en rekke ulike program og tilbud på alle nivå og skal bidra til å gjøre Norge til en dirigentnasjon

– Toppen er avhengig av et godt grunnlag i bredden, sier Grong.

Nå håper hun at folk legger igjen en stemme til Marcus, slik at han kan bidra til videreutvikling av Ung dirigent.
– Marcus er et eksempel på en musikant med et engasjement utover sitt eget arbeid. Det at han velger Ung dirigent som sitt formål er jo det som gjør korps så unikt: I korps støtter vi hverandre, vi er sammen om det vi skal få til!

 

 

Her kan du stemme på Marcus Hegg Vestli.
(Du stemmer ved å trykke på bildet av Marcus, for så å trykke «liker» under bildet. Du må være innlogget på Facebook for å stemme).
Stem innen 31. januar, kl. 12.00!