Som vanlig er Stavanger Brass Band (SBB) en av attraksjonene under Dirigentuka.
Ti utvalgte dirigenter innstuderer Dirigentukas avslutningskonsertprogram under kyndig veiledning av maestro Bjarte Engeset. Deltakerne får ansvar for hver sin del av repertoaret og og jobber med korpset hver kveld. Fredag kveld er det konsert, der de ti dirigentene og SBB viser frem hva de har jobbet med hele uka. Dette er et av de absolutte høydepunktene i Dirigentuka.

Repertoaret for Stavanger Brass Band-kurset er:

  • Alexander Borodin, arr. Howard Snell: Polotsvian Dances
  • Sergei Rachmaninov, arr. Howard Snell: Vocalise
  • Olav Anton Thommessen, arr. Ørjan Matre: Arabesk
  • Dean Goffin: Rhapsody in Brass
  • Edward Elgar: Severn Suite

Under Dirigentuka vil gruppa med de ti SBB-dirigentene bruke formiddagene til å forberede seg til kveldsøktene med SBB. Dessuten er gruppa med på alle fellesaktivitetene i Dirigentuka, som teknikkøktene hver morgen og ulike foredrag og workshops om ettermiddagene. Det er også anledning til å overvære mesterklassene med Stavanger Symfoniorkester for de som ønsker det.

For de som gjerne vil oppleve maestro Bjarte Engeset og Stavanger Brass Band på nært hold, men som ikke selv ønsker å dirigere, er dette fullt mulig. Da er det bare å melde seg på et av de andre kursene i Dirigentuka. SBB-øktene hver kveld er åpne for alle Dirigentukas deltakere.

Les alt om Dirigentuka og påmelding: www.dirigentuka.no

Les mer om alle lærerne i Dirigentuka 2017: Store navn til Dirigentuka

Les mer om timeplanen for Dirigentuka 2017: Innholdet i Dirigentuka