– Vi har nok som de fleste andre fortsatt litt å øve på, mener Per Erik Naavik, men påpeker:
– Det gjenstår fortsatt noen øvelser før vi skal i ilden og den tiden satser vi på å bruke godt, så alt i alt er vi i rute.

– Hva er det viktigste med en slik konkurranse, for korpsets del?
Vi får jo muligheten til å spille et par veldig gode konserter, og så får vi målt oss mot andre korps. Regionmesterskapet gir oss en veldig fin pekepinn før NM på hvordan vi står, forteller Naavik. Og korpset har målet klart.
– Mens det å spille en kjempegod konsert for en så og si fullsatt Olavshall i NM er et stort høydepunkt så er det å gjøre en god konsert i Regionmesterskapet et viktig mål på veien dit. Vi gleder oss til å spille en bra konsert og gi publikum en god musikalsk opplevelse, forteller han

Lillestrøm Musikkorps er regjerende norgesmester, og således er vi nysgjerrige på hvordan de forbereder seg til konkurransen.
– Vi har vanlige øvelser hver mandag, og i tillegg er det to seminarhelger i forkant. Hver enkelt gruppe har også gruppeøvelser, avslører korpslederen.

Kostbar seier
Å reise på korpstur er noe alle korpsmusikanter kjenner til, men Naavik avslører at alt ikke alltid går som planlagt:
– Ved ankomst Værnes til NM i fjor kom en basstrombonekasse på bagasjebåndet. Kassa hadde tydelige hjulspor over seg og det skranglet i metal når man rørte på kassa. Da meldte nervene seg, smiler Naavik, og forteller:
– Det var under 24 timer til vi skulle sitte på scenen, så hva gjør man da… Jo, heldigvis er det jo utstillere fra div musikkbutikker i Olavshallen, så basstrombonisten vår fikk låne en trombone fra en av butikkene.

– Så da løste det seg jo greit?
– Joda, men i gledesrusen over å få låne et instrument sa han at hvis vi vant så skulle han jammen kjøpe hornet. Vi vant, men om det var akkurat den trombona han kjøpte seg… Han har i hvert fall ny og fin basstrombone nå, ler Naavik.

Jubileum!
Tiden etter RM og NM er allerede planlagt:
– Etter RM og NM har vi tradisjonell konsert på 17.mai på programmet, før vi setter oss på flyet til Munchen 22.mai. I år feirer vi 95 år, og da må vi jo ha en jubileumstur. Sesongen avsluttes med konsert på byfesten på Lillestrøm, forteller Per Erik Naavik.

Lillestrøm Musikkorps går på scenen i Lillestrøm 17.30 på søndag.
Se spillerekkefølgen her

Vi ønsker lykke til!

Lillestrøm Musikkorps

Lillestrøm Musikkorps