– I år var det faktisk så mange at vi måtte ha ventelister i Oslo, smiler Silvelin Havnevik i NMF. Flere som har vært med tidligere år kommer tilbake, og det har vært en formidabel vekst på disse årene. Vi startet med 25 deltakere, og var spent på responsen i Bergen, som arrangerte for første gang. I Bergen har det vært rundt 35 hver dag, et tall vi er veldig godt fornøyd med, smiler hun.

Så det på Facebook

Ikke ukjente Martin Winter, solotrompeter i Bergen Filharmoniske Orkester har hatt med begge sønnene på VinterPULSE. De spiller til vanlig kornett og slagverk i Smørås Skolemusikk, og begge har kost seg veldig i vinterferien.
– Det var min kone som leste om VinterPULSE på Facebook, så da meldte vi dem på, sier Winter.

Det han ikke sier er at både han og kona Irene har vært med hele uken som frivillige instruktører.
– De har gjort en utrolig jobb, sier prosjektkoordinator for VinterPULSE Ingrid Thorstensen. Den tidligere PULSE-deltakeren i Sør-Afrika fikk sin første erfaring med VinterPULSE i Norge.

Ungdommene har tatt ansvar

– Den største forskjellen mellom Oslo og Bergen er deltakerantallet. Men begge stedene har vi hatt fem instruktører fra regionkorpsene. De ungdommene har gjort en kjempejobb, og flere av dem har sagt seg villig til å komme tilbake til neste år og gjøre en jobb da.

– Hva tror du er årsaken til det?
– Vi gir dem mye ansvar. Vi sier til dem at «vi vet dere bare er 15, men her blir dere behandlet som voksne». Dessuten har de jobbet i par med de sør-afrikanske deltakerne av PULSE-teamet. Dermed har de lært veldig mye, og flere av dem er blitt flinke til å instruere på øret i løpet av uken, sier Thorstensen, som kan fortelle at deltakerne kommer fra sju korps i Bergensregionen.

– Totalt sett er vi kjempefornøyd med disse to ukene med VinterPULSE, sier Silvelin Havnevik.
– Barna har fått oppleve en uke med korps, musikk, dans og vennskap. De har rett og slett fått et minne for livet, sier hun og er kjempefornøyd med responsen fra deltakerne.

Fra avslutningskonserten i Oslo

Fra avslutningskonserten i Oslo