I Liverpool blir det arrangert både VM Twirling, VM Majorettes og Nations cup i en felles konkurranse for korpsdrillere og sportsdrillere. Konkurranseklassene man kan konkurrere i er

 • Solo 1 Baton
 • Solo 2 Baton
 • Solo 3 Baton
 • Solo X Strut
 • Twirl duet
 • Twirl Team
 • Artistic twirl (type kortere drilldans solo til standardmusikk med mindre areal)
 • Artistic pair (type kortere drilldans duett til standardmusikk med mindre areal)
 • Artistic team (ligner drilldans tropp)
 • Twirling Corps
 • Traditional Majorettes Corps
 • Exhibition Corps
 • Parade Corps
 • Showtwirl Corps
 • Batonflag Team

Nations Cup vil foregå 4. – 8. august 2023 og VM Twirling og Majorettes 9. – 13. august 2023.

Nations Cup (level A og level B) er en konkurranse som er opprettet for at også drillere med mindre erfaring fra internasjonale konkurranser skal kunne delta. Vi inviterer utøvere som pleier å stille i Intermediate til å delta i kvalifiseringen for Nations cup level B. Det internasjonale drillforbundet presiserer at ingen advanced- eller eliteutøvere skal melde seg på til kvalifisering i level B, dette skal utelukkende være en klasse for utøvere med noe lavere teknisk nivå. I både level A og level B vil det være restriksjoner for hvilke momenter det er tillatt å ha med i programmene. Utøvere som pleier å stille i Advanced inviteres til å delta i Advanced hvor 1. – 3. plass kan få uttak til VM Twirling, mens 4. – 6. plass kan bli tilbudt å delta i Nations cup level A. I Twirl team og Artistic team vil 1. plass i 1. divisjon kunne bli tilbudt VM-deltakelse, og 2. plass i 1. divisjon deltakelse i Nations Cup level A. Uttak til Nations Cup level B gjøres blant påmeldte i 2. divisjon. I Nations Cup vil det bli restriksjoner på hvilke tekniske elementer som er tillatt å ha med. Mer informasjon om dette sendes ut til de som kvalifiserer seg. Det blir ingen restriksjoner på uttakskonkurransen på grunn av kort tid til å omstille seg. Det kan være nyttig å se på restriksjonene som skal være gjeldende på Nations Cup og VM for å velge riktig divisjon: Restriksjoner VM og Nations Cup sommer 2023  (NB! Med «Solo» menes «Solo 1 Baton»)

For første gang kan NMF-drillere få muligheten til å delta på VM Majorettes – her vet vi at norske tropper har gode sjanser til å hevde seg, og ikke minst til å reise hjem med masse motivasjon og inspirasjon.

UTTAKSKONKURRANSENE


16. – 18. desember i Blindheimshallen i Ålesund for alle solist- og duettklasser + Twirl Team og Artistic team i samarbeid med NMF Nordvest

Priser:
Deltakeravgift:
300,- per person

Startkontingenter:
350,- per solo
700,- per duett
1000,- per tropp

Alle påmeldte korps får gratis inngang for to trenere eller ledere. Denne uttakskonkurransen vil fungere som en ren kvalifiseringskonkurranse uten premiering. Påmelding åpner 1. november og stenger 10. november.


11. – 12. februar på Vinterpokalen i Tysvær Arena, Haugesund for Twirling Corps og Majorettesklassene i samarbeid med NMF Hordaland

Priser: Se invitasjonen til Vinterpokalen.

Påmelding gjøres til Vinterpokalen. NMF vil kontakte alle påmeldte i Twirling Corps og Majorettesklassene for å avklare om de ønsker å delta på kvalifisering eller kun å delta i Vinterpokalen. Påmelding åpner 1. november og stenger 1. desember.


Aldersgrenser, aldersklasser, antall som kan kvalifisere seg, kriterier for deltakelse og informasjon om påmeldingen kan man lese mer om i invitasjonen (versjon pr. 27. oktober). NB! Invitasjonen er utvidet til å også gjelde drillere født i 2010. Vi gjør oppmerksom på at de som kvalifiserer seg i Twirl team eller Artistic team må være mellom 6 og 8 deltakere på mesterskapet i august 2023. For antall i troppen på uttakskonkurransene følges NMFs retningslinjer for korpsdrillkonkurranser.

Vi undersøker mulighetene for skoleovernatting, og oppdaterer denne nettsaken når vi vet om vi kan tilby dette.