Ungdommens musikkmesterskap er en konkurranse i akustisk musikk i klassisk stil for musikere i alderen 6 – 25 år fra hele landet. I år er det mulig å delta uten å konkurrere, men bli med i en konsertklasse.

– Konsertklassen er en arena for dedikerte barn og unge i alderen 6–18 år som vil delta i UMM uten å få poeng av juryen. De som deltar i konsertklassen framfører sine forberedte musikkstykker, og de får tilbakemeldinger fra jurymedlemmene som de kan bruke videre i sin utvikling på instrumentet, sier Rut Jorunn Rønning, prosjektleder for Ungdommens musikkmesterskap.

Det arrangeres regionale UMM i Oslo/Sandvika, Bergen, Stavanger, Lillehammer, Ålesund, Trondheim, Tromsø, Mosjøen, Larvik og Kristiansand.

UMM i Larvik og Kristiansand

De beste deltakerne fra regionale UMM inviteres til finale på Norges Musikkhøgskole i Oslo tredje helg i januar. Her finner du mer informasjon om UMM 2020 – 2021.

Det er aldersinndelte klasser for solister og kammermusikk (fra to til ti utøvere).

For alle – utenom eldste klasse – omfatter Ungdommens musikkmesterskap 2020–2021 disiplinene sang, gitar, stryk, treblås, messingblås, slagverk og kammermusikk. I kammermusikk kan alle instrumenter delta.

UMM er for alle klassiske disipliner og en anledning for korpsmusikere til å treffe andre instrumentalister og sangere.

Merk at eldste klasse (19-25 år) er åpen for alle disipliner.

Mer informasjon og påmelding på UMM sine sider.

UMM er et samarbeid mellom Norges Musikkorps Forbund, Norsk kulturskoleråd og Musikkpedagogene Norge.