Det betyr mye for folk flest å få denne vårfølelsen. Det vitner om liv, at våren er her og at 17. mai er rett om hjørnet.

Grunnlovsdagen betyr mye for oss alle, Norges nasjonaldag. Noe vi samles om og som vi synes er viktig. Dagen i 1814 da Norges Grunnlov ble undertegnet av presidentskapet i Riksforsamlingen på Eidsvoll. Det gir oss identitet og fellesskap.

Og 17. mai hadde ikke vært den samme festdagen uten korps som bringer musikk og drill ut i gatene. Og korpsene strekker seg langt for å spille ved markeringer for de falne fra 2. verdenskrig, oberst Birger Eriksen, kommandanten ved Oscarsborg Festning som ga ordre om å senke Blücher og andre viktige personer i by og bygd. Barnetog og borgertog stiller opp på sykehjem og ved ulike tilstelninger og arrangementer.

Korps har i alle tider vært brukt ved ulike markeringer og høytider, ikke bare på 17. mai, men hele året – og slik skal det fortsette. Vi er et musikalsk evighetsprosjekt som svinger i styrke, balanse og tempo. Noen korps sliter og noen lykkes, men felles for oss alle er at dette er vårt fellesskap der vi får utøve vår hobby innen musikk og drill. Der vi får musikalske ferdigheter og forståelse, lærer samspill og samarbeid, står på en scene og presterer, konkurrerer, driver organisasjonsarbeid, politisk påvirkning og rett og slett er gode medmennesker. Hver dag hele året. Jeg er sikker på at et hvert korpsmenneske kjenner seg igjen i noe av dette.

Jeg er utrolig stolt på 17. mai, fordi jeg spiller i korps og bidrar til at dagen blir en festdag. Jeg kunne ikke tenke meg å gjøre noe annet enn akkurat dette. Og etter vanvittig mange skritt er jeg godt sliten når dagen er på hell og jeg samles med enten venner eller familie. Men det viktigste denne dagen er alle smilene og heiaropene jeg får gjennom hele dagen, langs barnetoget og borgertoget. Det varmer et korpshjerte. Og det gjør meg utrolig stolt!

Gratulerer med nasjonaldagen vår, alle sammen! Vi er heldig som spiller og driller i korps! 

Varm korpshilsen fra Rita