Kulturministeren har flagget at kl 13.00 så skal hele nasjonen synge «Ja vi elsker». Mange korps skal spille med, og vi har fått noen spørsmål om hvor mange vers som skal spilles. Vår anbefaling er at korpset spiller tre vers og at korpset står i ro når nasjonalsangen avspilles. Det er sikkert lokale varianter her, men til dere som kan velge; tre vers. Det er vanlig at det synges vers 1, 7 og 8.

Marsjering og avstand

Vi opprettholder vår anbefaling om at man holder to meters avstand i lengderetning når man marsjerer. Ikke minst fordi det er vanskelig å holde nøyaktig lik avstand hele tiden. Vi anbefaler også å stå mest mulig i ro under spilling, og marsjere til trommemarsj. Når korpset står i ro, er det greit med én meters avstand også i lengderetning.

Arrangøransvar og publikumstilstrømning

Hva hvis det plutselig blir enormt med publikum mens vi spiller?

Vi oppfordrer korpset til å ha med to (eller flere) personer som har på seg gul vest og kan ta ansvar for smittevern, også for publikum.

Til slutt: Vi har en følelse av at de som er ute på årets nasjonaldag vil heie ekstra på korpsene i år, gi dem musikk og glede, samtidig som dere har et ekstra fokus på smittevern!

Har du brushet opp facebookrammen din?