Kulturministeren sa i sin tale at korpsbevegelsen er en sentral aktivitet og poengterte viktigheten av Musikkorpsenes år i 2018. Dermed blir bevilgningen et ytterligere virkemiddel for å få synliggjort korpsbegelsen.

– Dette er en gledes dag, og vi skal love å bruke pengene godt, sier NMFs president Rita Hirsum Lystad.

På øvelse med skolekorpet

Hun var til stede på øvelsen til Kristiansand Skolemusikkorps, der kulturministeren for andre gang på under et år kunne tildele Norges Musikkorps Forbund fem millioner kroner. Dermed har Regjeringen totalt bevilget ti millioner kroner til neste års 100-årsjubileum, som starter med en fanfare fra Nordkapp til Lindesnes 1. januar, festet til film.

NMFs president og kulturministeren sammen med Kristiansand Skolemusikkorps. (Foto: Berit Handegard/NMF)

– Disse midlene kommer godt med, og vil ytterligere forsterke de arrangementene og tiltakene vi skal i gang med i 2018, sier en svært oppglødd president på vei hjemover til Drøbak.

Hun synes det var kjekt at en vanlig korpsøvelse var rammen rundt en slik tildeling.

– Korpsøvelsen er selve grunnlaget for alt vi driver med. Nå er vi enda mer giret enn noen sinne for å lage en skikkelig jubileumsfeiring som hele landet kan ta del i, sier presidenten.

– Vi skal arrangere VM i drill for første gang i historien, vi skal ha fotoutstilling i de store byene, det blir jubileumsfestival i Bergen der NM skolekorps og NM korpsdrill  er innbakt, og mye mye mer.

– Mye av feiringen vil også skje lokalt og regionalt, og det er viktig. Midlene vi har fått i dag vil blant annet gå til å styrke lokale tiltak. Det at vi har fått vårt jubileumsår utnevnt som Musikkorpsenes år har gitt 100-årsjubileet et utrolig løft, avslutter en svært engasjert president på vei hjem fra Kristiansand.