– Oppkjøringen til en konkurranse som RM betyr en del ekstra øvelser, to seminarer, generalprøvekonsert, RM og til slutt NM, forteller korpsets Anne Marie Mørck. På den måten blir man godt samkjørt:
– Vi er sammen to hele helger på seminarer og blir jo bedre kjent med hverandre både musikalsk og kanskje litt privat, smiler hun.

Alt om Regionmesterskap 2019 her

Hovin imponerte, og rykket opp til 2. divisjon under NM i år. Det forplikter.

– I år kommer vi til å ha to seminarer på grunn av opprykket, og fordi konkurransene i år faller ganske sent på året. Vi har også to storgruppeprøver tidlig i januar, etter en fellesøvelse. Vi prioriterer sterkt gruppeprøver, og ønsker vi at instrumentgruppene selv tar initiativ til en eller to gruppeprøver med eksterne instruktører, forteller Mørck. Men selv de beste forberedelser.

– Hvert år sitter vi spent når konferansieren skal presentere vår dirigent, Eirik Bøhn Berntsen. Han er meget nøye på at navnet hans skal presenteres korrekt, og har fått mange varianter av sitt navn presentert, smiler Mørck, som avslører at han korrigerer det hvis det blir feil opplest.

Mye spenning knyttet til oppkjøringen

Det er mange faktorer og mye spenning forbundet med korpsets mesterskapsdeltakelse.

– Hvilket stykke skal vi spille i forbindelse med konkurransene ligger det stor spenning i. Liker vi det? Kommer vi til å få det til? Hvor mye må akkurat jeg øve? Det er selvsagt forskjellige meninger når over 60 personer skal fremføre et stykke, og vi har alle ulike meninger om konkurranse, understreker Mørck.

– Men korpset jobber målrettet og iherdig sammen, og stort sett blir det et bra resultat vi kan være fornøyde med, smiler hun.

31. mars neste år får publikum fasit. Vi gleder oss, og ønsker Hovin Musikkorps lykke til!