I fjor sommer tok han initiativ til å vekke til live en gammel tradisjon:
– Det var noen år siden Oslo hadde hatt noe brassbandsommerspill, og jeg tenkte at hvis ingen andre tar initiativ til det kan jeg like godt prøve selv, forteller han.
– Men så begynte jeg å tenke; hvorfor ikke prøve å ha en konsert etter øvelsen? Det hadde ikke blitt gjort før så langt jeg vet, så jeg bestemte meg for å satse på det, forklarte Thomas oss da.

Les mer om fjorårets konsert her

I år gjentar han bedriften, men mener alt er enklere i år.
– Det vi har klart bedre er å ha mer på plass tidligere, av både besetning og noter. I fjor hadde jeg ikke noe særlig erfaring med å arrangere konserter som denne, men nå vet jeg mer hva det går i, forteller han. Mye av motivasjonen er nye bekjentskap:
– Det aller hyggeligste i fjor var at nesten alle i bandet satt ved siden av noen de ikke hadde spilt med før, for å så bli kjent i løpet av dagen. Jeg tror vi representerte 10 korps i fjor, og det blir enda flere korps representert i år, så jeg håper alle blir kjent med noen nye i år også!

Overskuddet til Uganda

I år har arrangørene valgt å gi overskuddet til Mbale Schools Band, et korpsprosjekt i Uganda. Mbale lærer ikke bare barna å spille musikk, de støtter også musikerne sine økonomisk med utdannelsen.
– Jeg har alltid hatt lyst til å støtte Mbale Schools Band siden jeg så dem første gang for noen år siden. De er et ungdomsbrassband fra Uganda som er med på å gi barn en hobby, og en lysere fremtid gjennom musikken. Å sette fokus på Mbale synes jeg er viktig, og forhåpentligvis får vi mye publikum så vi kan sende mye støtte til dem, forteller han.

God musikk

Temaet for årets konsert er god musikk, som forøvrig er dirigentens yndlingstema på en konsert.
– Vi skal spille et av historiens viktigste pliktnumre som endret brassband for alltid, satser fra andre store verker, og noen populære transkripsjoner som har blitt en del av vårt standardrepertoar, avslutter Thomas.

Om konserten

Vi ønsker lykke til med konserten!