Årsaken til at streamingen i år er satt ut til et eksternt firma, er at prisnivået har økt kraftig etter to år med pandemi.

– BrassPass.tv er en seriøs aktør som sender fra brassbandarrangementer over hele verden. Blant annet har de levert sendinger fra Siddis Brass ved flere anledninger. Vi er godt fornøyd med å kunne tilby seerne en løsning der de strømmer samtlige divisjoner, sier NMFs kommunikasjonssjef Håkon Mogstad.

– Hva vil bli annerledes?

– Det blir ikke ekspertkommentatorer slik vi har hatt det når vi har produsert sendingene selv. Ellers blir det gjester og reaksjoner fra korpsene etter at de har spilt.

Programleder for NM-sendingene blir Martin Gernon.

– Det er en stor ære for oss å få sende NM brass. Dette er et av de mest interessante internasjonale  arrangementene, og Norge har noen av verdens beste brassband. Vi gleder oss veldig til å kunne formidle dette mesterskapet til alle våre seere, sier Gernon.

BrassPass.tv har en abonnementsløsning der man selv velger lengde på abonnementet. Det betyr at seerne kan gå inn og se alle de andre opptakene som ligger på siden deres.

– Hva med NM janitsjar?

– BrassPass.tv er faktisk interessert i å sende også fra Trondheim. Vi er i dialog med dem om NM janitsjar, men har foreløpig ikke signert noen avtale med dem.

Brass.Pass.tv