– Jeg synes det er både rart og trist at man velger å kutte støtten til et ensemble som har gledet, motivert, inspirert og beriket store deler av det norske folk. Brazz Bros. gir så mye av seg selv til generasjoner av musikere, musikanter og konsertgjengere over hele landet. Det blir derfor helt feil å stryke bevilgningen til et ensemble som gjør en så viktig jobb, mener jeg. Svein H. Giske, trompetist i Sjøforsvarets Musikkorps samt komponist. Bergen

Svein Henrik Giske.

Det blir feil å stryke bevilgningen til et ensemble som gjør en så viktig jobb

– The Brazz Brothers har betydd og betyr utrolig mye for svært mange. De er fantastisk gode på å formidle spilleglede og gi musikalske og kulturelle opplevelser til skoleungdom, korpsmusikanter og publikum i alle aldre over hele landet.

Jeg var så heldig å ha dem som lærere på sommerkurs i mange år, og de hadde en enormt god innflytelse på oss. De formidlet spilleglede og humor til tusen og gav oss trygghet, gode holdninger og selvtillit. De lærte oss at bruksmusikkarrangering, improvisering og gehørspill ikke var skummelt, men kjempegøy. De fikk oss til å tørre å tenke tanken på å satse på en musikerkarriere, og det er utelukkende deres fortjeneste at så mange på min alder fra Sunnmøre har blitt musikere i dag.

Sett fra et profesjonelt ståsted er de fortsatt forbilder når det gjelder spilleglede, samspill, musikkformidling, musikkundervisning og evnen til å begeistre et publikum.

Sindre Dalhaug

De fikk oss til å tørre å tenke tanken på å satse på en musikerkarriere

Jeg håper at The Brazz Brothers får muligheten til å fortsette dette viktige og holdningsskapende arbeidet for vår nasjon i mange år fremover. Sindre Dalhaug, trombonist i Sjøforsvarets Musikkorps. Bergen

– Dette går bare ikke an. Jeg blir så ufattelig trist. De fantastiske musikerne og menneskene i The Brazz Brothers har vært enestående forbilder og en inspirasjonskilde for meg så lenge jeg kan huske. Jan Magne, Runar og Stein Erik er tre gode grunner til at jeg har gjort musikken min til levebrød.

Mitt første møte med dem var på NMF sitt sommerkurs i Ørsta tidlig på nittitallet. Da jeg kom dit var jeg lei av å spille. Mye på grunn av alle nissene som prøvde å fortelle meg at korps var ukult. Én dag på kurs i Ørsta var nok til å få meg på rett kjøl igjen. Brazz Bros-gutta ga meg spilleglede i gave den gangen. De lærte meg gehørspill. De lærte meg å leke, rett og slett. Siden da har jeg aldri vært i tvil om at jeg har verdens beste hobby og yrke. Jeg har lytta ufattelig mange timer til Brazz Bros.

Marianne K. Giske

Brazz Bros-gutta ga meg spilleglede i gave den gangen

Musikken deres går rett hjem. Det er mange med meg som blir knust om de ikke skal få fortsette å inspirere unge og litt mer modne musikanter og musikere i årene som kommer. Håper det blir stor oppstandelse nå. At de rette folkene engasjerer seg. At Brazz Bros får den støtta de trenger og fortjener. Brazz Bros-hjertet mitt blør nå! Marianne K. Giske, dirigent og freelanser. Ålesund