Blåsemafian feat. Hazel gikk til topps i den første delfinalen i Melodi Grand Prix. I sosiale medier flommet det over av positive tilbakemeldinger og til NRK uttalte de at de håper flere barn starter i korps.
– At korpsbevegelsen har en eierskapsfølelse til Blåsemafian og Let Loose-bevegelsen er utrolig fint. At korps er fellesskap og samhold er noe vi vil formidle til det norske folk, sier Jørgen Lund Karlsen i Blåsemafian.

Følg Blåsemafian feat. Hazel frem mot finalen, lørdag 20. februar. 

Masse kjærlighet og support 

Helt siden de ble lansert som en av artistene forrige mandag har de fått masse støtte.
– Norges største Zoom-øvelse på onsdag 13. januar var en utrolig happening og det var veldig inspirerende for oss å se fellesskapet og spillegleden til nærmere 1000 korpsmusikanter.

Det er fem uker til finalen, og Blåsemafian ønsker å fortsette arbeidet med å inspirere barn og unge til å drive med alle former for musikk. De håper også at Let Loose-bevegelsen vil leve videre etter MGP.

– Vi har allerede fått tilsendt filmer av barn som aldri har spilt et instrument før, som plutselig har satt seg ned ved pianoet eller funnet fram en gammel trompet, og prøver å spille “Let Loose”, sier Jørgen.

784 000 fulgte lørdagens sending. Foto: Julia Marie Nagelstad

 Vil inspirere unge musikanter til å pushe grensene

– Alt er mulig! Vi kan være førstemann ut i MGP-format, så håper vi at andre tar opp ballen etter oss og pusher grensene enda lenger, sier Sigurd Evensen, som håper susafon i beste sendetid kan inspirere andre til å utfordre instrumentrollen sin.

Nå planlegger Blåsemafian flere digitale happenings.
– Vi har et sterkt ønske om at Let Loose-bevegelsen kan være et samlingspunkt under koronasituasjonen, men også etterpå, sier guttene i Blåsemafian, som gleder seg til de får reise rundt og besøke korps i hele landet.

Nærmere 1000 korpsmusikanter deltok i Norges Største Zoom i forkant av delfinalen.

«Let Loose» på Spotify