EYBB starter allerede lørdag 28. april og varer frem til 6. mai. Her skal 36 unge musikanter i alderen 18-21 år fra 16 ulike europeiske land møtes, øve og spille konserter sammen. Formålet er å skape musikk på høyt internasjonalt nivå.

For de norske deltakerne er det veldig stort å være utvalgt.

– Det kjennes egentlig helt uvirkelig, og jeg trodde helt ærlig ikke jeg skulle komme med når jeg søkte. Jeg tenkte at jeg hadde ingenting å tape på å søke, og det har ikke helt gått opp for meg enda at jeg er tatt med, sier Elise Marie Røren.

Ingrid Grov er enig.

– Jeg føler meg heldig! Det er så mange gode musikere der ute, så det er utrolig kult å få muligheten. Den skal jeg gripe, sier hun.

Forventer høyt nivå

Deltakerne er spent på hva de har i møte, men begge forventer et utfordrende nivå.

– Jeg gleder meg til å kunne spille ny og utfordrende musikk, i tillegg til å bli kjent med mange nye folk som har samme interesse som meg. I tillegg gleder meg meg til å høre på korpsene som skal delta i Europamesterskapet, det blir skikkelig inspirerende, sier Røren.

– Jeg tror nok at bandet vil holde et høyt nivå, og at øvelsene vil bli intense. Jeg tror det blir bra og gøy å få muligheten til å spille med så mange flinke folk, fortsetter Grov.

Hun gleder seg til å spille konserter.

– Jeg gleder meg aller mest til å sitte på scenen og føle at man er god, og at vi spiller godt sammen på det vi har øvd så intenst på. Det er en utrolig følelse, avslutter hun.

– Den aller største konkurransen

Solistkonkurransen starter tirsdag 1. mai. Ut fra 42 videosøkere ble det plukket ut 20 stykker som skal stå på scenen i første- og andre runde den 1. og 2. mai. Den 3. mai er det finale, og her er det bare tre solister som får spille. August Schieldrop, som også nylig vant publikumsprisen i Virtous, er den eneste norske deltakeren. August gleder seg stort til konkurransen.

– EM er den aller største konkurransen av dem jeg har deltatt på, så jeg har ikke så mange forventninger. Men jeg håper det blir gøy, kommer masse publikum og at jeg får høre og bli kjent med mange unge, flinke musikere, sier han.

Augist Schieldrop er norges håp i solistkonkurransen.

Personlig setter han pris på muligheten til å vise seg frem i internasjonal sammenheng.

– EM er en veldig bra arena fordi mange unge, talentfulle musikere får vist seg frem. Personlig er jeg veldig glad jeg kom med slik at jeg får vist meg frem i konkurransen og spilt for mange messingentusiaster, forteller han.

Schieldrop forteller at målet i utgangspunktet bare var å komme med i konkurransen, men at han selvfølgelig ønsker å hevde seg når han først er der.

– Det hadde jo vært fantastisk å komme til finalen, avslutter han.

Prestisjefylt konkurranse

Tormod Flaten er en av dommerne i solistkonkurransen , og viser til at det er en stor prestasjon å kvalifisere seg til konkurransen.

– Det er en prestisjefylt konkurranse og et flott utstillingsvindu for deltagerne. Alle 20 som har kommet gjennom nåløyet og blitt plukket ut til å delta i Utrecht har allerede oppnådd en halv seier, sier han.

Selv deltok han på det aller første EM for solister i 1999, og fikk en 3. plass der.

– Jeg kjenner til noen av deltagerne fra tidligere og nivået på dem er virkelig høyt. Det er veldig hyggelig å være tilbake, denne gangen som dommer. Jeg gleder meg til mange flotte prestasjoner, sier han entusiastisk.

Her kan du lese alt om EM