NMF Nordvest setter opp en egen dirigentlinje ved den allerede godt etablerte Musikkveka i Ulsteinvik 11.-17. august

Her får en med seg det aller meste av spilling og hele musikkveka, men man får  i tilegg en fordypning i dirigentfaget.

Det er en fordel om de som søker har avklart at man får dirigere (minst) ett stykke i løpet av høsthalvåret med sitt vanlige korps (for eksempel på julekonserten).

Deltakerne vil så i løpet av høsten få en ekstra helg med instruksjon der man kan få ekstra input til jobben i korpset basert på erfaringer man har gjort seg så langt og spørsmål for videre arbeid. Denne oppfølgingen er i utgangspunktet både en rett og en plikt for de som blir tatt inn på dirigentkurset.

Kurset vil inneholde dirigentfaglige emner som slagteknikk, partiturstudier, prøveteknikk og også praksis med ett av ensemblene på kurset. Under veis kan det hende at korpset stiller som prøvekorps. Faget passer for alle med spesiell interesse for dirigering, litt erfaring er nok en fordel, men ikke et krav. Kurset vil være svært nyttig også for de som er, eller har tenkt å ha en hjelpedirigentrolle i skolekorpset sitt. Det er Åge Jan Barlund som har det dirigentfaglige ansvaret for dirigentkurset.

Prisen for å delta er kr 5.600 som inkluderer deltakelse under Musikkveka samt evt. kost og losji på samlingshelgen utpå høsten.

Minimumsantall for gjennomføring: 5 stk