Blå Grotte, Lørenskog Hus og Asker kulturhus skal nå fylles med korpsmusikk på høyt nivå. Mer enn 150 skolekorps og 3700 musikanter forbereder seg til en vennskapelig musikalsk dyst og en sosial møteplass på tvers av kommune, alder, musikalsk nivå og ambisjoner.

– Dette er en festhelg for oss, og for skolekorpsene, smiler daglig leder Thor Olav Fjellhøi. Han gleder seg til å høre hvordan korpsene høres ut på scenen.

– Det er alltid gøy å ha noe å strekke seg etter, og konkurranser gir korpsene mulighet til å jobbe grundig med musikken, mener han.

All informasjon om mesterskapene, oversikt over program – og resultater – finner man i program.no-appen.

Hvem går til topps?

Vi kårer også en regionmester blant skolekorpsene i NMF Øst. Vinneren av 1. divisjon på Distriktmesterskapet på Lørenskog kan altså smykke seg med tittelen Regionmester i 2019!

Gjallarhorn, regjerende regionmester for janitsjarkorps, stiller godt forberedt også i år.
– Vi starter oppkjøringen rett etter nyttår, og jobber frem til konkurransen kun avbrutt av en periode før vinterferien der korpset spiller på skolens årlige sirkusforestilling. Vi har både seminar og gruppeøvelser i tillegg til samspill inn mot konkurransen, forteller dirigent Robert Solberg Nilsen.

Også regionmester for brassband, Hasle Skole Musikkorps, har forberedt seg grundig.
– Vi har hatt ei relativt tradisjonell førebuing til DM, seminar med instruktørar og god jobbing over tid. Målsetjinga er å ha ei god oppleving på scena. Det er vegen fram og ikkje resultatet som er det viktigaste, sjølv om vi sjølvsagt ynskjer å forsvare tittelen frå i fjor, påpeker dirigent Åge Jan Barlund. Han ser korpsmesterskapet i et større perspektiv:

– Konkurransane er fine for å jobbe fokusert med detaljar, men blir berre merkesteinar i eit lengre perspektiv. Etter deltaking i DM vonar eg at alle dei som tok steget opp frå Mellombrassen i januar kjenner seg som ein naturleg og viktig del av Ungdomsbrassen, og at vi har opplevd kor bra det kan låte når alle er fokusert på den aktuelle musikken.

Hever kvaliteten på den enkelte musikant

For Gjallarhorn er målsetningen klar:
– Vi ønsker alltid å spille en så god konsert som mulig. Korpset er inne i et stort generasjonsskifte og har langt lavere snittalder enn tidligere, men vi jobber som vanlig i forberedelsene til helgen. Dette er den mest utviklende perioden i sesongen, en periode der man har relativt god tid til å gå i dybden og jobbe med å heve kvaliteten på gruppen og den enkelte, påpeker Solberg Nilsen. Han avslører at han er spent på søndagen:

– Det er selvsagt motiverende med et godt resultat, men det er mange bra korps i regionen som jobber bra for tiden. Det blir spennende til helgen, og vi gleder oss til å spille!

 

Alt om mesterskapet finner du også her: musikkorps.no/distriktmesterskap2019

Regjerende mester for skolekorps, Gjallarhorn fra Oslo

Regjerende mester for skolekorps, Gjallarhorn fra Oslo