Tekst og foto: Atle Ommundsen

Generalprøver

Første dag i et VM består av musikktest og åpningsseremoni. De aller fleste utøvere som reiser, planlegger det slik at de er vel installert og klare dagen før det avholdes musikktest. For den som ikke er innviet i drillens verden så er musikktest en kort gjennomføring der alle nasjoner og alle deltakere (samt reserver) får en kort gjennomkjøring. De får prøve seg på gulvet til deres egen musikk og dermed sjekket at alt stemmer og virker som det skal. Musikktest er seriøse greier, selv om det denne gangen havner på den 1. april. Lagledere og norsk delegasjon arbeider på akkord for å utnytte den korte tiden hvert land har tilgjengelig. Heldigvis har Norge erfarne ledere som har vært med på dette flere ganger før, det ljomer i høyttalere med musikk og ordrer om hvem som må holde seg klar for entre gulvet for sin test. Det er en fryd å sitte på tribunen å se at alt går på skinner, for det viser seg at de klarte det innenfor tildelt tid i år også. Perfekt! Til og med flaggbærer er avgjort med loddtrekning slik at alt er alt er klart til kveldens åpningsseremoni.

Storslagen åpningsseremoni

Tribunene ble raskt fylt opp til åpnings seremoni og hundrevis av utøvere ble geleidet inn i hallen av kjole og uniformkledde veiledere. Deretter gikk det fra taler, over i dans og underholdning en halvtimes tid før det hele ble avsluttet utenfor med show fra en stor frontene av vann, ild og lys.

Torsdag braker det løs

Nå er det imidlertid kun torsdagen som er i fokus. Ane fra Norge starter VM som første deltaker ut, og vi på tribunen er trolig like spent som utøverne. Vi skal i hvert fall gjøre vårt beste for å heie dere frem.
Lykke til Norge!