Jevnere kan det knapt bli!

Eikanger-Bjørsvik Musikklag tok tilbake tittelen som norgesmester for brassband da de vant med knappest mulig margin. Korpset fra Nordhordland hadde en suveren fremførelse av pliktnummeret på fredagskvelden, noe som resulterte i hele 99 av 100 mulige poeng. Men i selvvalgtavdelingen fikk Manger Musikklag og Stavanger Brass Band bedre uttelling, og dermed skilte det kun 0,25 poeng mellom de tre korpsene. Manger Musikklag og Stavanger Brass Band endte likt, men Manger ble dømt foran siden de var best på pliktnummeret.

– Vi er veldig glade, jubler Viggo Bjørge fra EBML.
– Vi er godt fornøyd med begge dagene. Det er et enormt høyt nivå i elitedivisjonen, så vi er veldig glade nå!

Askøy-vinnere

I 1. divisjon ble det en stor dag for Askøy kommune. Ikke nok med at Kleppe Musikklag gikk til topps og sikret opprykk til eliten, men naboen Askøy Brass Band fulgte opp med en fin tredjeplass. Tertnes Brass sikret seg andreplass i denne divisjonen.

Hele resultatlisten her

Vestlandsdominans

Også i 2. divisjon ble pallplasseringene besatt av vestlandskorps. Flesland Musikklag vant divisjonen foran Haukås Musikklag, begge fra Bergen, mens Sunnfjordkorpset Jølster Musikklag under ledelse av Stian Svendsen, tok en fin tredjeplass.

I 3. divisjon ble det en svært hyggelig andreplass til Lindås Brass. Flere av korpsets medlemmer var involvert i en trafikkulykke forrige helg, og det var lenge uvisst om korpset ville stille i årets konkurranse. Divisjonen ble vunnet av Tysnes Musikklag, mens Manger Old Star Brass ble nummer tre.

Se bilder fra hele mesterskapet på Facebook

I 4. divisjon gikk seieren til Oslokorpset Bjørvika Brass Band, fulgt av Skui Brassband og Salhus Musikklag, mens 5. divisjon ble vunnet av Brumunddal Brass foran Kjølsdalen Musikklag og Holmestrand Ungdomskorps.

Liste over opp- og nedrykk til neste års NM Brass

EBML

Eikanger-Bjørsvik Musikklag på scenen under NM Brass 2016, foto: John Vint