– Siddis-meistrar 2017! Med 99+9 poeng gjekk me til topps i eit rotterace av eit heat foran Manger og Stavanger. Ein ekstra gratulasjon til Gyda (Matland) som solistvinner og ikkje minst Reid – THE KING OF SIDDIS, skriver Eikanger-Bjørsvik på sin Facebook-side etter seieren lørdag kveld.

Solistprisen ble tildelt Eikanger-Bjørsvik ved Gyda Matland. Underholdningsprisen gikk til Kleppe Musikklag, som stilte med både gullkonfetti, hjerteballong og bobleplast på scenen.

Årets Siddis-konkurranse hadde ca. 2000 deltakere, fordelt på 58 korps. For at et slikt arrangement skal bli vellykket, er det enormt med frivillige innsats som legges ned.

– Arrangementet er i sin helhet drevet av frivillige, og vi har mellom 80 og 100 i aksjon i ulike roller, sier Anders Rydberg i Siddis Brass-komiteen.

En utviklingsarena

Ulf Rosenlund, som blant annet er president i European Brass Band Association (EBBA) og var konferansier i elitedivisjonen i år, har vært involvert i Siddis Brass i rundt 20 år. Han beskriver arrangementet som en utviklingsarena der det tilrettelegges for nyskaping.

– Arrangementet er en arena for utvikling av nye konsertkonsepter for korpsene, og utprøving av ny musikk. I tillegg er det en unik møteplass med en stort sosialt aspekt, sier han.

Oppstartshelg for Maestra

Siddis-helgen ble også brukt som arena for oppstarten av NMFs program, Maestra. Programmet er rettet mot yngre kvinnelige korpsdirigenter, og målet er å etablere flere kvinner som dirigenter for voksenkorpsene i Norge.

De tre deltakende dirigentene er Karoline Torkildsen, Guro Haugli og Ingunn Marie Hagen. De samlet seg for første gang i helgen, blant annet for å følge Manger Musikklags Siddis-forberedelser.

– Hvorfor søkte dere på Maestra-prosjektet?

– Det er en kjempemulighet på mange måter. Man får ha praksis med kjempegode korps i alle deler av landet. I tillegg er det veldig spennende å være en del av det første prosjektet som satser på kvinnelige dirigenter – det er jeg stolt av å være en del av, sier Guro.

De to andre er helt enig.

– Jeg håper at det kan åpne litt flere muligheter for kvinnelige dirigenter. Forhåpentligvis er ikke et slikt program nødvendig om ti år, sier Karoline.

Maestra-deltakerne. Ingunn Marie Hagen (t.v) Guro Haugli og Karoline Torkildsen.

– Det er viktig å få vist at en dirigent er en dirigent, uansett kjønn. Det er sluttproduktet og musikken som teller, sier Ingunn.

Jentene gleder seg til å ta fatt på de nye utfordringene, og ser frem til å jobbe sammen om prosjektene fremover.

– Det er en gyllen mulighet. Du er i det profesjonelle miljøet, men i tillegg har du noe backup i mentorer og hverandre. Man kan både få og gi tilbakemelding hele veien, smiler Ingunn.

– Man får en god kollega-følelse. Det er veldig gøy å være sammen og sparre litt mot hverandre, avslutter Guro.

 

Fullstendig resultatliste fra Siddis Brass 2017 kan du se på www.siddisbrass.no