Av de norske troppene var det en blanding av rutine og helt ferske utøvere. Florø Drill gjorde seg ferdig allerede på fredagen. De var også den suverent største troppen, med hele 23 utøvere på gulvet.  Det er tredje gang at drillerne fra Sogn og Fjordane er med på et internasjonalt mesterskap. Til slutt holdt det til en femteplass.

Skedsmojentene sto for rutinen blant de norske utøverne. Totalt hadde de med tropper i tre klasser, men nådde ikke til topps noen av dagene. Særlig på lørdag under Parade Corps senior var trener Siri Midtgaard klar på at de gikk for gull. Men slik gikk det ikke.  Troppen ble til slutt nummer fire. Men juniorene tok bronse, så det ble metall med hjem til Skedsmo.

Debuterte

De virkelig ferske i denne sammenhengen var Krystallen Drill fra Østfold. De har bare holdt på et drøyt år, og før EM-debuten har de bare konkurrert to ganger.

– Vi var med på ØM (østlandsmesterskapet) og NM, og nå er vi her, sier treneren Marlene Lauritzen (22).

Troppen har med utøvere fra forskjellige steder, så det har ikke blitt så mange fellestreninger i forkant. Men de har vært desto lengre. I tillegg har de drevet med egentrening, så de 14 jentene som skal på gulvet føler seg godt forberedt. Men nervene ligger tjukt utenpå hos enkelte.

POSERING: Krystallen Drill er ferdige med sin debut under EM Majorettes

– Se på hånden min da, jeg klarer ikke å holde den i ro, sier en av jentene.

Men Marlene har deltatt i VM og sier at jentene bare skal nyte stunden.

Utrolig gøy

Når vi treffer dem etter at de er ferdige, er de knapt nedpå. Schalalalala runger i garderoben og det deles ut klemmer i bøtter og spann.

– Var det gøy?

– Om det var gøy, spør du om det?

– Men når forsvant nervene da?

– Jeg var ikke nervøs, kommer det selvsikkert fra en av jentene, mens en annen setter ord på dette med nerver og konkurranser:

– Når musikken startet så befinner du deg plutselig i en egen boble. Da er det bare å gi gass.

Fornøyd med prestasjonene

Landslagstrener Ann Cecilie Stokkenes har fulgt alle de norske deltakerne med røntgenøyne under årets EM, og hun er veldig fornøyd med det hun har sett når seks av sju opptredener er unnagjort.

FORNØYD: Ann Cecilie Stokkenes er fornøyd med de norske utøvernes innsats i mesterskapet.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Det er ingen av de norske troppene det har raknet for, og flere har hatt solide prestasjoner. Karmøyjenta trives godt med rollen som landslagstrener og synes det var kjekt å se på debutantene fra Krystallen Drill.

– De har en veldig god trener. Hun er bare et par år eldre enn de eldste utøverne, men hun har stålkontroll. Det er noen som er naturtalenter og hun er en av dem, kommer det anerkjennende fra Ann Cecilie.

Norge var representert i følgende klasser under årets EM Majorettes:

Traditional Majorettes Corps junior – Florø Drill
Parade Corps senior – Skedsmo Drill
Accessories Corps junior – Sveio Drill

Exhibition Corps senior – Sveio Drill

Accessories Corps senior – Sveio Drill
Traditional Majorettes Corps juvenile – Skedsmo Drill
Parade Corps junior – Skedsmo Drill
Traditional Majorettes Corps senior – Krystallen Drill

Den såkalte bøtta, som går til det landet som viser best «sportmansship» gikk også i år til Norge.

RESULTATER EM MAJORETTES 2017 – SAMLET