Aina Therese Presthus fra Gjensidigestiftelsen holder tale for Drøbak Musikkorps og tilhørere på Oscarsborg Festning.

Aina Therese Presthus fra Gjensidigestiftelsen holder tale på Oscarsborg Festning.

Drøbak Musikkorps er et av de 20 korpsene som er med på prosjektet og denne regnfulle søndagen gjennomførte korpset sin første av tre friluftsturer. I vakre omgivelser på Oscarsborg festning, i sin tale til korpset og tilhørerne, fortalte Presthus at vi i Norge er i ferd med å sitte oss syke. Det kan være en høy terskel for mange å komme seg ut, men ved å arrangere turer som på denne søndagen gjør man noe med det.
«- Dere skaper en grunn til å komme ut.
Dere skaper en aktivitet også for de som ikke spiller i korps selv. Ikke nok med at det er fint for dere, det er også noe som er veldig fint for andre, og det ser vi her i dag, understreket hun.

Presthus kunne også fortelle at Gjensidigestiftelsen har stor tro at helsegevinsten ved å være med i et korps er høy.
«- Helse er mer enn å være i god form, helse handler om å ha det bra. Dere skaper en arena for mestring og et sosialt fellesskap som mange sårt trenger. Derfor heier vi alltid på de som bidrar til å skape muligheter for de som trenger det mest, enten det er synlig eller ikke.

 

Flere på tur
Skui og Emma Hjorth fikk også besøk fra Gjensidigestiftelsen, representert av tillitsvalgt Sjur Bøyum, som holdt en flott tale til korps og tilhørere.I løpet av mai og juni er de aller fleste korpsene som er del av «Korps på friluftstur» ute på tur. Skui og Emma Hjorth Skolekorps gjennomførte sin første friluftstur den 31. mai, og var heldige med været. Erik Frogner, styreleder i korpset, forteller:
– Siste dagen i mai ble en het sommerkveld på Jordbru med rekorddeltagelse på over 250 deltagere i Sportsmaster Opp Kantebakk arrangert av IL Jutul. Skui og Emma Hjorth skolekorps satt en ekstra spiss på arrangementet ved å holde en fin minikonsert i startområdet. I tillegg hadde vi et par spreke musikanter som hadde tatt turen opp til målområdet på toppen av Ramsåsen for å spille fanfarer ved målgang, fortalte han

Drøbak-Frogn Skolekorps var også på tur den regnfulle 29. mai og spilte blant annet på Sundbrygga der Festningsmarsjen gikk forbi. Regnet var ikke en hindring for denne gjengen heller.

Bilde 5 Drøbak-frogn