Som regjerende europamester var korpset automatisk kvalifisert, og klarte altså å gjenta bedriften! Korpset leverte av ypperste kvalitet på scenen, og lørdag kveld ble det jubelscener i salen. I tillegg vant slagverkseksjonen pris for beste instrumentgruppe – også det en gjentakelse av bedriften i Amiens i 2023!

Mesterskapet gikk av stabelen i Oslo konserthus, og salen kokte da resultatene skulle leses opp.

Med de norske brillene på ble helgens europamesterskap en ekstra opptur: Fjorårets norgesmester Strusshamn Musikkforening var kvalifisert som Norges representant, og kunne juble over en knallsterk 3. plass. De stakk også av med solistprisen, for den fantastiske prestasjonen til sopransaxofonisten.

En helg å være stolt av!

President for Norges Musikkorps Forbund, Rita Hirsum Lystad, var selvfølgelig til stede hele EM-helgen. Hun lot seg imponere av korpsene på scenen, og jublet da resultatene var et faktum.

Dette er jo helt fantastisk. At Norge har TO korps på pallen viser jo nivået vi har i Norge, men vi hadde jo ikke hatt dette toppnivået om vi ikke også hadde bredden. Det må vi ta med oss!

– Dette viser bare hvor fantastisk den norske korpsbevegelsen er. Jeg er utrolig stolt av Nidarholm og deres dirigent Trond Husebø, og syns det er inspirerende hvordan Strusshamn og dirigent Reid virkelig leverte så det dundret i veggene. Wow!

Kjersti Tubaas, generalsekretær for arrangør Norges Musikkorps Forbund, var like glad.

– For en fantastisk helg det har vært. Musikk i toppklasse fra alle korpsene, og vi har levert et arrangement vi kan være stolte av. Når helgen blir toppet av to norske korps på pallen må vi kunne slippe jubelen løs, for bedre blir det ikke!

Alt om EM janitsjar 2024

Alle resultatene finner du lenger ned på siden.